Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκάκια με Σοκολάτα και Καρύδα


"Γλυκάκια με σοκολάτα και καρύδα




Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της αγαπημένης μας Έρης για guest post με μεγάλη χαρά.

Για έναν τόσο γλυκό άνθρωπο, θέλαμε να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό γλυκάκι.
Σοκολάτα, καρύδα, καρύδια, ζαχαρούχο γάλα, και όλα αυτά να δένουν υπέροχα μεταξύ τους, δίνοντας ένα γλυκάκι με μαστιχωτή υφή και εξαιρετική γεύση!
Στην φίλη μας την Ερη ευχόμαστε από καρδιάς, να συνεχίζει να μας κερνάει μέσα από το υπέροχο blog της  τις πάντα νόστιμες δημιουργίες της και να είναι για πολλά χρόνια ακόμα το παρεάκι μας, μα πάνω απ’ όλα της ευχόμαστε να χαίρεται την όμορφη οικογένειά της και να είναι ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή!
Πάμε να φτιάξουμε και το γλυκάκι μας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο από συνταγή της Martha Stewart!
  


Θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη ή βούτυρο
μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ψηφίδες σοκολάτας κουβερτούρα
1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα μέτρια
μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή ράσμπερις
2 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
1 και 1/3 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Στην πράξη:
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μέτριο ταψάκι ή πυρέξ και το με ένα πινέλο το λαδώνουμε ελαφρά με καλαμποκέλαιο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθ. Κελσίου.
Σε μπολ βάζουμε την μαργαρίνη ή το βούτυρο, που θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την άχνη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας.
Τα χτυπάμε με το μίξερ πέντε λεπτά να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.
Ενώνουμε σταδιακά το μείγμα της μαργαρίνης με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας ως να ενωθούν τα υλικά και να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Δεν ζυμώνουμε παραπάνω.
Απλώνουμε τη ζύμη επάνω στην λαδόκολλα, φτιάχνοντας μια βάση για το γλυκό μας.


Την τρυπάμε με το πιρούνι σε αρκετά σημεία, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε την επικάλυψη επάνω στην βάση, τοποθετώντας τα υλικά ως εξής:
Σκορπίζουμε πρώτα τις ψηφίδες σοκολάτας, να πάνε παντού επάνω στην βάση. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τα καρύδια και μετά με τις σταφίδες ή τα ράσμπερις. Μοιράζουμε την τριμμένη καρύδα από πάνω, να καλύψει όσο γίνεται καλύτερα την επιφάνεια του γλυκού.
Ραντίζουμε με το ζαχαρούχο γάλα την καρύδα σε όλη της την επιφάνεια.


Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα είκοσι λεπτά περίπου, ως να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και σερβίρουμε.
Επειδή το γλυκό είναι χορταστικό, καλύτερα να το κόψουμε σε μέτρια ή μικρά κομμάτια.
Απολαμβάνουμε ένα γλυκάκι, που θα μας μείνει αξέχαστο!!"


Εύχομαι σε όλους ένα ξεκούραστο και όμορφο Σαββατοκύριακο!

Έρη
*****************************************
Καλό μήνα! Εύχομαι πραγματικά αυτός ο μήνας να φέρει ηρεμία και γαλήνη στις καρδιές όλων μας ωστε μετά να έρθουν τα Χριστούγεννα και να κρατήσουμε αυτό το θετικό συναίσθημα όσο περισσότερο γίνεται. 
Guest Post Νοεμβρίου σήμερα και έχω την τιμή να φιλοξενώ στο Captain Cook ίσως το πιο παλιό και σίγουρα ένα απο τα πλέον κορυφαία Ελληνικά Food Blogs, τις Συνταγές της Καρδιάς
Πέρσι ήμουν και πάλι τυχερή καθώς στο παιχνίδι Hohoho Chef μου έτυχαν οι Συνταγές της Καρδιάς και ενθουσιάστηκα με το περιεχόμενο του blog των κοριτσιών αλλα και με την επιτυχία όλων των συνταγών τους. Περισσότερα για εκείνο το παιχνίδι μπορείτε να δείτε εδώ
Θαυμάζω την δουλειά τους, την σχέση τους, το χιούμορ τους, την ανοιχτή χωρίς όρους αγκαλιά τους και τις ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό το guest post!