2/11/12

Γλυκάκια με Σοκολάτα και Καρύδα


"Γλυκάκια με σοκολάτα και καρύδα




Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της αγαπημένης μας Έρης για guest post με μεγάλη χαρά.

Για έναν τόσο γλυκό άνθρωπο, θέλαμε να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό γλυκάκι.
Σοκολάτα, καρύδα, καρύδια, ζαχαρούχο γάλα, και όλα αυτά να δένουν υπέροχα μεταξύ τους, δίνοντας ένα γλυκάκι με μαστιχωτή υφή και εξαιρετική γεύση!
Στην φίλη μας την Ερη ευχόμαστε από καρδιάς, να συνεχίζει να μας κερνάει μέσα από το υπέροχο blog της  τις πάντα νόστιμες δημιουργίες της και να είναι για πολλά χρόνια ακόμα το παρεάκι μας, μα πάνω απ’ όλα της ευχόμαστε να χαίρεται την όμορφη οικογένειά της και να είναι ευτυχισμένη στην προσωπική της ζωή!
Πάμε να φτιάξουμε και το γλυκάκι μας, το οποίο είναι προσαρμοσμένο από συνταγή της Martha Stewart!
  


Θα χρειαστούμε:
Για τη βάση
2 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη ή βούτυρο
μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ψηφίδες σοκολάτας κουβερτούρα
1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα μέτρια
μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές ή ράσμπερις
2 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
1 και 1/3 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Στην πράξη:
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα μέτριο ταψάκι ή πυρέξ και το με ένα πινέλο το λαδώνουμε ελαφρά με καλαμποκέλαιο.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθ. Κελσίου.
Σε μπολ βάζουμε την μαργαρίνη ή το βούτυρο, που θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την άχνη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας.
Τα χτυπάμε με το μίξερ πέντε λεπτά να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.
Ενώνουμε σταδιακά το μείγμα της μαργαρίνης με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας ως να ενωθούν τα υλικά και να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Δεν ζυμώνουμε παραπάνω.
Απλώνουμε τη ζύμη επάνω στην λαδόκολλα, φτιάχνοντας μια βάση για το γλυκό μας.


Την τρυπάμε με το πιρούνι σε αρκετά σημεία, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε την επικάλυψη επάνω στην βάση, τοποθετώντας τα υλικά ως εξής:
Σκορπίζουμε πρώτα τις ψηφίδες σοκολάτας, να πάνε παντού επάνω στην βάση. Κατόπιν κάνουμε το ίδιο με τα καρύδια και μετά με τις σταφίδες ή τα ράσμπερις. Μοιράζουμε την τριμμένη καρύδα από πάνω, να καλύψει όσο γίνεται καλύτερα την επιφάνεια του γλυκού.
Ραντίζουμε με το ζαχαρούχο γάλα την καρύδα σε όλη της την επιφάνεια.


Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα είκοσι λεπτά περίπου, ως να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια και σερβίρουμε.
Επειδή το γλυκό είναι χορταστικό, καλύτερα να το κόψουμε σε μέτρια ή μικρά κομμάτια.
Απολαμβάνουμε ένα γλυκάκι, που θα μας μείνει αξέχαστο!!"


Εύχομαι σε όλους ένα ξεκούραστο και όμορφο Σαββατοκύριακο!

Έρη
*****************************************
Καλό μήνα! Εύχομαι πραγματικά αυτός ο μήνας να φέρει ηρεμία και γαλήνη στις καρδιές όλων μας ωστε μετά να έρθουν τα Χριστούγεννα και να κρατήσουμε αυτό το θετικό συναίσθημα όσο περισσότερο γίνεται. 
Guest Post Νοεμβρίου σήμερα και έχω την τιμή να φιλοξενώ στο Captain Cook ίσως το πιο παλιό και σίγουρα ένα απο τα πλέον κορυφαία Ελληνικά Food Blogs, τις Συνταγές της Καρδιάς
Πέρσι ήμουν και πάλι τυχερή καθώς στο παιχνίδι Hohoho Chef μου έτυχαν οι Συνταγές της Καρδιάς και ενθουσιάστηκα με το περιεχόμενο του blog των κοριτσιών αλλα και με την επιτυχία όλων των συνταγών τους. Περισσότερα για εκείνο το παιχνίδι μπορείτε να δείτε εδώ
Θαυμάζω την δουλειά τους, την σχέση τους, το χιούμορ τους, την ανοιχτή χωρίς όρους αγκαλιά τους και τις ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό το guest post!
 

25 σχόλια:

  1. Καλημέρα Έρη,καλημέρα κορίτσια από τις ΄Συνταγές καρδιάς΄!!
    Μια γλυκειά και ευπρόσδεκτη πρόσκληση-πρόκληση μας περίμενε τούτο το όμορφο πρωϊνό!!Ένα υπέροχο γλύκισμα με αγαπημένα υλικά,αλλά κυρίως φτιαγμένο με μεράκι και φροντίδα,,όπως ακριβώς κάνουμε όταν επιθυμούμε να περιποιηθούμε πολυαγαπημένους επισκέπτες.Μακάρι αυτή η αλυσίδα αλληλεγγύης,συμπαράστασης και σεβασμού να γίνεται όλο και πιο στέρεα αλλά και να μεγαλώνει αγκαλιάζοντας και άλλα blogs!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Φαίνεται πολύ νόστιμο και εύκολο! Και οικονομικό. Τι διαστάσεις είχε το ταψάκι σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου δεν ξέρω αν το είδες, απάντησε η Ειρήνη είναι 35Χ22 εκατοστά.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα!
    Φαίνονται λαχταριστά...
    Καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη συνταγή από ένα πολύ πολύ αγαπημένο blog!
    Μπράβο κορίτσια για την πολύ όμορφη συνεργασία σας!
    Που και που χρειάζεται να θυμόμαστε ότι μία από τις χαρές του food blogging είναι η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων και η ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων και συνταγών!
    Φιλιά πολλά και γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραία η συνταγούλα !!!

    Μπράβο στα κορίτσια απο τις Συνταγές της Καρδιάς και μπράβο στην Ερη που της φιλοξενεί !!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Την ανοιχτή χωρίς όρους αγκαλιά τους'' αυτό το θαυμάζω κι εγώ Έρη μου σε αυτό το blog.
    Αγαπημένο blog και πάντα με ωραίες συνταγές!
    Καλημέρα Έρη μου και Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γλυκάκι είναι φανταστικό, μπράβο σας κορίτσια!!!Χαίρομαι για τη συνεργασία σας είστε απο τα αγαπημένα μου blog!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο, φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Συνταγές της Καρδιάς ήταν από τα πρώτα blog που ξεκίνησα να επισκέπτομαι.
    Αγαπημένες συνταγές και πολύ ωραίες ιδέες.
    Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ¸.•°✿⊱╮
    °✿ Olá, amiga!

    Passei para uma visitinha.
    Adoro chocolate e coco também.
    Esse bolo é tudo de bom!!!
    Bom mês de novembro para você.

    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil.°✿
    ♫•*¨*•.¸¸✿✿¸¸.•*¨*•♫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω την τύχη να γνωρίζω προσωπικά τα κορίτσια από τις Συνταγές της Καρδιάς.
    Μπράβο στην παρουσίαση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έρη χαιρόμαστε πολύ, που σήμερα φιλοξενείς μια δική μας συνταγή, στο Captain Cook. Πρόκειται για ένα blog συνταγών, που αγκαλιάζει τον αναγνώστη του, μεταδίδοντάς του με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη σου για τις μαγειρικές δημιουργίες. Δημιουργίες προσεγμένες και φροντισμένες, κάτι που είναι άμεσα διακριτό και στις φωτογραφίες σου. Τέτοιες συνεργασίες και ανταλλαγές συνταγών, φέρνουν τους food bloggers πιο κοντά. Ελπίζω να ανταπόκριθούν και άλλοι bloggers σε αυτήν την προσπάθεια.
    Οι εσωτερικές διαστάσεις του ταψιού ή του πυρέξ, για τις οποίες ρωτά η φίλη Irene, είναι 35εκ.Χ22 εκ.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια!!! μια πολύ λαχταριστή συνταγή από τις αγαπημένες Συνταγές Της Καρδιάς!!!Πολλά μπράβο και σε σένα Έρη, είσαι καταπληκτική!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ νόστιμη συνταγή!!! Μπράβο σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υπέροχη συνταγή,αρκετά χορταστική και πολύ εύκολη!
    μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλό μήνα!! μμμ, πολύ ωραίο και αυτό το γλυκάκι!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο κορίτσια και για τη σχέση μεταξύ σας και για το πολύ πολύ νόστιμο γλυκάκι σας,φιλια σε ολες σας κορίτσια και σε σένα Ερη και στα κορίτσια της καρδιάς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα, Έρη!
    Υπέροχο γλυκάκι! Λατρεύω τη Martha Stewart και την παρακολουθώ εδώ από ένα δορυφορικό κανάλι μαγειρικής! Εξαιρετική και η εκδοχή των κοριτσιών, όμορφα παρουσιασμένη.
    Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της ανάρτησης.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με αφήνει να γραψω στα κανονικά σχόλια και γιαυτό γραφω κάτω απο το Ελενάκι!!!


      Στην καρύδα, λέμε ΝΑΙ, στην σοκολάτα λέμε ΝΑΙ!!! καλημέρα Εράκι και καλό σ/κ !
      πολύ ωραίο το γλυκάκι που σου αφιέρωσε το Ειρηνάκι μας !! πάντα τέτοια !!!

      φιλια πολλά πολλά

      Διαγραφή
  18. πάρα πολύ καλή πρόταση......μου άρεσε....μπράβο σου και να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλα δε θα ξαναμιλησω για τα guest post...
    Αλλα αυτο το τελευαιο με την καρυδα και το ζαχαρουχο με σκότωσε....
    κακουργες μοου ανοιξατε την όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο στα κορίτσια για την συνταγή και πολύ καλός ο τομέας των guest posts!
    Η Έρη είναι τόσο γλυκιά και καλόκαρδη γι'αυτό όλοι την αγαπάμε!!! Καλά, εκτός του ότι είναι και φοβερή μαγειρίσσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό Μήνα ,,,,,,,, αν και λίγο καθυστερημένα λόγο υποχρεώσεων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απίστευτα τα γλυκάκια σου!!! :) Να σαι καλά!! :) φιλιά και καλό υπόλοιπο Κυριακής εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο και σε οικοδέσποινες και σε φιλοξενούμενες!!!!Το γλυκάκι πρέπει να είναι λαχταριστότατο!Τι κι αν το κόψεις μικρά ή μέτρια κομμάτια?Θα φας και δεύτερο!(Και τρίτο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...