9/11/12

Snickerdoodle Μπισκότα Κρουασανάκια



Υλικά για 32 μπισκότα (Συνταγή απο την έκδοση 100 Best Cookies του Better Homes and Gardens)

 170 gr τυρί κρέμα αφημένο μια ώρα εκτός ψυγείου
1/2 κούπα βούτυρο αφημένο μια ώρα εκτός ψυγείου
1/2 κούπα καστανή ή λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 τσιμπιά αλάτι
1 και 2/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κούπα κοπανισμένα καρύδια η οποιοδήποτε ξηροκάρπιο της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή λευκή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο
Για το γλάσο
2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1/3 της κούπας τυρί κρέμα αφημένο έξω απο το ψυγείο μια ώρα
αχνη ζάχαρη, όσο πάρει

Διαδικασία

Σε ενα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Προσθέτουμε την ζάχαρη και ξαναχτυπάμε, προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το μισό αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ. Στην συνέχεια αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέσα στην ζύμη μέχρι να το πάρει όλο.
Θα έχουμε ενα σφιχτό και απαλό ζυμαράκι. Το χωρίζουμε σε δυο μπάλες, τυλίγουμε την κάθε μία με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Αφου περάσει η μια ώρα στο ψυγείο, βγάζουμε την μια ζύμη και την αφηνουμε για 5 λεπτά στον πάγκο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ξηροκάρπια. Σε ενα άλλο μικρό μπολάκι το γάλα μας.
Χωρίζουμε τις ζύμες σε δυο μέρη.
Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια και ανοίγουμε με αλευρωμένο πλάστη την μπάλα ζύμης σε ενα φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με μαχαίρι ή με το ρολό που κόβουμε την πίτσα το φύλλο της ζύμης μας σε 12 - 16 τριγωνικά κομμάτια. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Παίρνουμε ένα τριγωνάκι και χαράζουμε στο κέντρο της φαρδιάς πλευράς του ενα άνοιγμα ενός εκατοστού με ενα μαχαίρι ( η τεχνική αυτή θα μας βοηθήσει να δώσουμε εύκολα σχήμα στο κρουασανάκι. Ισχύει και για τα κανονικά μεγάλα κρουασάν). Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τυλίγουμε σε ρολό το κρουσανάκι και ελαφρώς κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες του. 
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 14 - 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα στο κάτω μέρος τους.


Εδώ χωρίς γλάσο

Τα αφήνουμε για 2 λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψί και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε αν θέλουμε το γλάσο, ανακατεύοντας πρώτα το ζεστό γάλα με το τυρί κρέμα να ενωθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε 1/2 κούπα κάθε φορά απο την άχνη ζάχαρη εωσότου έχουμε ένα ρευστό γλάσο. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του γλάσου, για καλύτερα αποτελέσματα γλασάρουμε τα μπισκοτάκια λίγο πριν το κέρασμα. Εναλλακτικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ή να τα αφήσουμε σκέτα.
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες και στην κατάψυξη 3 μήνες. 



Καλό σας χουχουλιάρικο Σαββατοκύριακο!

Λογάκια
Γενικά στα μπισκότα καλό είναι να χρησιμοποιούνται ανοιχτόχρωμα ταψιά στο ψήσιμο γιατί τα σκούρα τείνουν να μαυρίζουν πιο εύκολα τα μπισκότα στα σημεία επαφής τους με το ταψί. Εγώ στα συγκεκριμένα χρησιμοποίησα σκούρο ταψί γιατί τα ανοιχτόχρωμα μου ήταν "πιασμένα". Τα έβγαλα στα 14 λεπτά ακριβώς και πάλι μου πήραν χρώμα στις άκρες. 
**********************************************
Να σας πω ότι ο  Ελληνικός τίτλος της συνταγής είναι μάλλον αφηρημένος..  ένα πράγμα όπως εγώ τον τελευταίο καιρό..
 Δεν ισχύει το μπισκότο, αφου η λέξη μπισκότο έρχεται απο το Ιταλικό biscotto που σημαίνει διπλά ψημένο. Αυτά τα "μπισκότα" δεν ειναι διπλά ψημένα... Επίσης δεν ειναι κρουασάν, αφου η λέξη κρουασάν αναφέρεται στην ζύμη κρουασάν. Αυτά τα μπισκότα δεν ειναι κρουασάν..'Έχουν όμως το σχήμα των παραδοσιακών κρουασάν οπότε εντάξει ας πούμε ότι μπορει να χρησιμοποιηθεί η λέξη...
Βάσανο αυτη η μετάφραση στους τίτλους των ξένων συνταγών, τις περισσότερες φορές δεν ξέρω τι να γράψω στον πρόλογο αφου τα έχω γράψει όλα στον τίτλο! Μα πως να το εξηγήσεις τώρα το σνίκερντουντλ??? 
Αλλα τέλος πάντων δεν πειράζει.. σημασία έχει η γεύση και απο γεύση αυτά τα... κουλουράκια (!)  άλλο πράγμα! 
Τα snickerdoodles γενικά είναι απο τα πλέον αγαπημένα μπισκότα του νέου κόσμου και το χαρακτηριστικό τους είναι η επικάλυψη απο ζάχαρη και κανέλα. Σε αυτη την παραλλαγή της κλασσικής συνταγής, η ζάχαρη και η κανέλα μπαίνουν μέσα στο κρουασανάκι μαζί με λίγα ξηροκάρπια. 
Μέσα στη ζύμη χρησιμοποιείται τυρί κρέμα, μια τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος στα μπισκότα αφού η προσθήκη του έρχεται να αντικαταστήσει μέρος του βουτύρου.
 Είναι πραγματικά πανεύκολα στην παρασκευή τους, τέλειο κέρασμα ειδικά για χώρο εργασίας νομίζω, θα τα φτιάξετε και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα σκαρώνονται. Στο πι και φι φτιάχνεται η ζύμη, θέλει λίγη ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια το πανεύκολο τύλιγμα. 
Είναι πεντανόστιμα, μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή να τα διακοσμήσετε με το γλάσο τυριού που σας δίνω.
Τα φτιάξαμε μαζί με τον μικρό και όταν βγήκαν απο τον φούρνο απλά εξαφανίστηκαν! Μαγικό?
 

54 σχόλια:

  1. Είναι εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, τα προτείνεις εσύ, άρα done, θα γίνουν άμεσα.
    Σχόλιο: Μετά την εισαγωγή σου για τα αφηρημένα μπισκοτάκια όπως κι εσύ, προχώρησα στη συνταγή και διάβασα "170γρ. τυρί κρέμα αφηρημένο".
    Κι αυτό;είπα. Κι ύστερα ξαναδιάβασα: "αφημένο".
    Α, καλάάά΄!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Μάρθα η αφηρημάδα των καιρών είναι γεγονός! Ειναι όλα αφηρημένα!
      Φιλάκια πολλά, σέυχαριστώ πολύ, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα, μικρούλικα μπισκοτάκια! Αυτό για τα ταψιά δεν το ήξερα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι Τζενούλα ισχύει γενικά για μπισκότα αλλα και τσουρέκια. φιλάκια φιλενάδα!

      Διαγραφή
  3. εχεις δικιο για τις μεταφρασεις. ειναι δυσκολο να βρεις το αντιστοιχο. εγω οταν δεν βρισκω βαζω το οριτζιναλ και στοπ.
    τι τυρι εβαλες στα συγκεκριμενα? ας πουμε κατι σαν φιλαδελφια? η κατι αναλογο τοπικο?

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου ναι αυτο είναι το καλύτερο, Κατευθείαν τον ξένο τίτλο και τέλος. Ναι το τυράκι ειναι τύπου Φιλαδέλφεια. Ευχαριστώ γαι το μηνυμα καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Έρη μου,όπως και να τα ονομάσεις δείχνουν νοστιμότατα..Εγώ δε θα είχα καν υπομονή να βάλω γλάσο..Υποθέτω πως το ίδιο σκεφτόταν και το χαριτωμένο μουσουδάκι της φωτογραφίας..χιχι..Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς το ίδιο Χαρά μου, έπαθε εξάρτηση ο μικρός και δεν μπορουσε να περιμένει! Φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  5. Εχω πάθει πλάκα με αυτά τα κουλουράκια-κρουασανάκια (πες τα ακόμα και φακές, είναι τέλεια)!! Πρώτη φορά θέλω να δοκιμάσω συνταγή που έχει να κάνει με ζύμη και πλάστη!!

    Θα τα προσπαθήσω και θα σου πω. Φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A και μία ερώτηση πόσο διατηρούνται?? Είναι σκληρά σαν κουλούρια?

      Διαγραφή
    2. Ναι είναι σκληρά μπισκοτάκια, πρέπει να τα δοκιμάσεις γιατι ειναι πανεύκολα απλά μη ξεχάσεις να αφήσεις την ζύμη στο ψυγείο μια ώρα. Εχεις δίκιο για την διατήρηση δεν το έγραψα θα το συμπληρώσω, διατηρούνται μέσα σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου 3 μέρες και στην κατάψυξη 3 μήνες! σ'ευχαριστώ πολύ για το μηνυμα, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  6. Έρη μου κουκλάκια τα μπισκότο-κρουασανάκια σου!!!!!
    Φαίνονται τοοοοοόσο λαχταριστά και τοοοοοόσο πεντανόστιμα!!!!!!
    Θα τα κάνω σύντομα!!!!Πολλά πολλά μπράβο!!!!
    Φιλάκιαααααααα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλάκια Ελπιδάκι μου να τα δοκιμάσεις, θα γίνουν αγαπημένα σου! Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  7. Αυτή τη βδομάδα έχω πει στις φίλες μου να έρθουν για καφεδάκι.......θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μου πεις εντυπώσεις Λίλα μου, εμάς μας άρεσαν πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  8. Θεϊκά... Έγραψες πάλι!
    Κι ο βοηθός σου όμως σκίζει! Τι ζουζουνιάρικη φατσούλα!
    Την πιο γλυκιά μου καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα sundayspoon, πραγματικά κ εμείς ενθουσιαστήκαμε θα τα φτιάχνω οπωσδήποτε πολύ συχνά απο εδώ και πέρα, ασε που χωράνε και πολλές παραλλαγές, σε πρώτη φάση θα κάνω το πέιραμα του αλμυρού. Θα ειναι τέλεια τα τυροπιτάκια έτσι, θα τα δοκιμάσω την άλλη εβδομάδα. σέυχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το ζουζουνάκι μου! φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  9. Έρη μου, το όνομά τους λίγο με απασχολεί, ξέρω απλά ότι θέλω να τα φάω!! Έχω και μια αδυναμία στα μπισκοτοειδή άλλωστε!
    Το τυρί κρέμα μ'αρέσει να χρησιμοποιείται στις γλυκές ζύμες, δίνει πολύ ωραία γεύση και υφή!
    Κι αυτό το γλάσο σκέτη τρέλα είναι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν φιλενάδα μου, πρέπει να τα δοκιμάσεις γιατι πραγματικά είναι πολύ ωραία! Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  10. Για να σε βοηθήσω Έρη μου στην μετάφραση του τίτλου, για στείλε μερικά να καταλάβω σε βάθος περί τίνος πρόκειται να κάνουμε σωστή δουλειά!΄:)
    Καλό Σ/Κ και χουχουλιάρικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Αγγελική μου, ευχαρίστως να σου στείλω! Φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  11. σωστά μου έκαναν κλικ ...εύκολα,νόστιμα,τραγανά και ...πρωτότυπα...!!!
    άρα...μπισκοπτοκρουασανάκια για Σ/Κ...
    φιλιά και ευχαριστίες για τη συνταγή...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μου πεις πως σου φάνηκαν Βιβάκι, νομίζω ότι είναι τέλεια! φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  12. λοιπόν έχω μια ιδέα.
    να κάνεις ένα διαγωνισμό και ο/η νικητής/τρια να λάβει ένα δώρο από τα χεράκια σου.
    τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, summertime, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
    2. να σου πω την αλήθεια, οι ευχαριστίες ευπρόσδεκτες, αλλά γιατί πάντα να υπάρχουν αυτές οι ψυχρές αποστάσεις;
      γιατί δεν μου απαντάς αν σου φαίνεται καλή ιδέα να προσφέρεις σε μια αναγνώστρια ή αναγνώστη κάποιο από αυτά τα υπέροχα πραματάκια που μας προτείνεις και μας βάζεις σε πειρασμό να τα δοκιμάσουμε όλα;

      Διαγραφή
    3. χαχαχα, βρε Summertime, πολύ με συγκινεί η ιδέα σου αλλά εδώ που βρίσκομαι είναι δυνατον να συμβεί αυτό. Παίρνω μέρος σε ενα cookie swap που γίνεται εδώ (στέλνω μπισκότα και μου στέλνουν μπισκότα, μεταξύ μας, αυτά θα στείλω) αλλά για την Ελλάδα δυστυχώς δεν γίνεται κ αυτό γιατι μέχρι να φτάσουν θα βαλσαμώσουν και θα κάνουν μονο για ντεκόρ. Εδώ δεν ξέρω αν θυμάσαι το giveaway που είχα, τα δώρα που κέρδισε ο κόσμος τα παρέλαβε περίπου 1 μηνα μετά ενώ εγώ τα έστειλα μέσα στην εβδομάδα της κλήρωσης. Δράμα αυτή η απόσταση πραγματικά.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. 2 σε 1! Πολύ ωραία ιδέα Έρη μου! Χα,χα,χα! Kι εγώ σαν τη Martha, αφηρημένο διάβαζα κι όχι αφημένο! :) :) Δεν υπάρχουμε λέμε! Αφού τα μπισκοτοκρουασανάκια γλυκίζουν, θα μπορούσαμε να βάλουμε και γλάσο σοκολάτας; Αν και με το τυρί τα θεωρώ πιο πρωτότυπα...
    Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σελ μου, κ εγώ αφηρημένο διαβάζω μη νομίζεις. :)
      Ναι φυσικά μπορεί να είναι και γλάσο σοκολατένιο. Απλά όπως είπε και η Χαρά, χλωμό να τα προλάβει όλα το γλάσο, σε μας ιδρώσαμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε κάποια για να κρυώσουν!
      Φιλάκια πολλά, καλό σκ φίλη μου, να περάσεις όμορφα!

      Διαγραφή
  14. Αυτό με τις μεταφράσεις μεγάλο θέμα και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Γι'αυτο καλό είναι να υπάρχει και το οριτζιναλ ονομα από διπλα και ο νοών... νοείτω.
    Φαίνονται τέλεια πάντως, είχες και sous-chef!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Τάνια έχεις δίκιο για τον τίτλο.
      O γιος μου είναι default όταν φτιάχνω κουλουράκια, κέικ κλπ, παριστάνει τον chef de partie και επιβλέπει τα πάντα χαχα..
      Καλό ΣΚ και καλή ξεκούραση!

      Διαγραφή
  15. Ερη μου νομίζω ότι τα γλυκάκια σου πιο εύκολα τα τρως, παρά τα λες χα χα χααα
    Και μαλιστα τα τρως δυο δυο, μην σου πω τρία τρια!
    Φοβερά!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, Πραγματικά Έλενα, όταν τα έκανα σκέφτηκα τα σοκολατάκια στραγάλια της Κώννας, τρώγονται σαν στραγάλια που λέει κ η φίλη μας!! χαχαχα
      Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  16. Πω πω... τι όμορφη ιδέα! και τι ωραία παρουσίαση, μπράβο Έρη μου!
    Μου έβαλες ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Σοφία μου, κ εμένα μου μπήκαν πολλές ιδέες με τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια χαχα. φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  17. Έρη μου, ό τι όνομα και να τους έδινες, εμένα μου άρεσαν και τα βρίσκω υπέροχα για το τσάι ή το καφεδάκι μου-καλή ώρα!
    Η ζύμη μου άρεσε και θα τη δοκιμάσω.
    Καλό Σ/Κ.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο Ελένη μου φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  18. Ερη μου φαίνονται απίθανα όπως και να λέγονται!!!Με τις μεταφράσεις υπάρχει γενικώς ένα θέμα αλλά τι σημασία έχει το όνομα;Ο βοηθός σου είναι σούπερ!!!
    Φιλάκια πολλά, καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλάκια γλυκό μου Ελενάκι, σ'ευχαριστώ πολύ, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  19. Eρη μου είναι απίθανα τά κρουασανάκια σου!Καί μέ τό γλάσο σκέτη κόλαση!Καλά Σ/Κ!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ντίμη μου καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  20. Κι εγω εχω ενα θεμα με τις μεταφρασεις γιατι καποιος ορος σε μια γλωσσα μπορει να σημαινει κατι το συγκεκριμενο ενω στην αλλη δεν μπορεις να καταλαβεις τι εννοει ο ποιητης...
    Πολυ ωραια φαινονται Ερη και ιδιαιτερο σχημα εχουν για μπισκοτακια!
    Καλο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρίνα μου ακριβώς αυτο που λες συμβαίνει! Φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  21. Έχοντας φτιάξει παρόμοια συνταγή, την περίοδο των περσινών Χριστουγέννων, από συνταγή του site Μαγειρικές Διαδρομές, πρέπει να πω ότι έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα τα καλά λόγια που γράφεις Έρη μου, για τούτα τα γευστικότατα μπισκοτο-κρουασάν! Και σε μένα έτσι είχε συμβεί, είχαν εξαφανιστεί σε χρόνο dt :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι τέλεια θα τα χιλιοκάνω στις γιορτές και θα τα δωρίζω Πηνελόπη μου! φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  22. Α, Ερη, έκανα μια βόλτα στις συνταγές κ μου ανοίξεις την όρεξη κ τους ορίζοντες!!! Αυτά τα κρουασανακια ειναι σκέτη μούρλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όπως και να τα πεις τα σπάνε φιλενάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τι καλούδια είναι αυτά!!! μιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εξαφανίστηκαν ε? Απορείς κιόλας???? Μόνο που τα βλέπεις σε φωνάζουν "φάε με, φάε με!" Μμμμ για να δω τι μου λείπει για να τα φτιάξω. Μόνο τυρί κρέμα δεν έχω αλλά θα βρω και στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς τέτοια ώρα! όσο για το μικρό βοηθό, είμαι σίγουρη ότι τα δικά του ήταν τα πιό όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πεντανόστιμα φαίνονται Έρη μου!!! Πωπωωωωω!!!!!! Τέλεια, θα τα φτιάξω για τις μικρές!!! Γεια στα χέρια σου και να χαίρεσαι τον βοηθό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οπως και να τα μεταφράσεις το ίδιο νοστιμα θα είναι Ερη μου.

    Πολυ ωραία μπισκοτο-κρουασανάκια, πως να μην εξαφανισθούν.
    Ο μικρος βοηθός το ευχαριστιέται παντως :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όπως και να λέγονται φαίνονται θαυμάσια! Η επικάλυψή τους πρέπει να είναι πεντανόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...