3/12/12

Τρουφάκια με Ρόδι και Σοκολάτα






Καλό Μήνα!
Ποδαρικό σε έναν από τους πιο αγαπημένους μήνες του χρόνου μου κάνει σήμερα στο Captain Cook, η πολύ καλή μου φίλη Ελένη απο το Μαγειρική με Φαντασία!
Η Ελένη έχει καταφέρει μέσα σε ενα μόλις χρόνο να κάνει το Blog της πολύ δημοφιλές και όχι άδικα αφού όλες οι συνταγές της είναι πολύ προσεγμένες, άκρως εντυπωσιακές και με πολύ καλό food styling. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο μοναδικός χαρακτήρας του blog της και το γεγονός πως το πακέτο "Μαγειρική με Φαντασία" συμπληρώνεται από τον ευγενικό και καλοσυνάτο χαρακτήρα της.
Τωρα θα μου πείτε τι σημασία έχει ο χαρακτήρας αλλά εγώ πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις. 
Η Ελένη λοιπόν μου έκανε την τιμή να δεχτεί την πρόταση μου για το guest post Δεκεμβρίου και διάλεξε μια γιορτινή συνταγή όλο γλύκα! Ελένη μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!
Πάμε να την δούμε?

Υλικά:


120ml χυμό ρόδι
70γρ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1 βανίλια
1 κουταλιά σούπας λικέρ ρόδι ή κονιάκ
230γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια


Εκτέλεση:
1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από τη κουβερτούρα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και η ποσότητα αυτή που θα μας μείνει θα πρέπει να είναι η μισή από την αρχική, -δηλ πριν να αρχίσει να βράζει το σιρόπι.
Αφού δέσει ελαφρώς, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως το μίγμα και έπειτα τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.


 2.Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο παίρνουμε ποσότητες από αυτό σε μέγεθος καρυδιού περίπου. Αν κολλάει το μίγμα στα χέρια τα βρέχουμε με το κονιάκ ή το ρούμι.


3.Τυλίγουμε σε:
*Τρούφα σοκολάτας ή Χρωματιστή
*Ζάχαρη άχνη
*Χρωματιστή Κρυσταλλική ζάχαρη
*Κακάο σκόνη
ή τα βουτάμε σε σοκολάτα κουβερτούρα
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμα.


 Tips: Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και ξηρούς καρπούς ή τρίμμα καρύδας ή ψιλοκομμένα κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι μέσα στο μίγμα για τα τρουφάκια.

  
Καλή Επιτυχία!

28 σχόλια:

  1. Άπαιχτα τα τρουφάκια! Και πολύ εύκολα! Άσε που έχουν και άκρως γιορτινή εμφάνιση! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φιλενάδα και καλή βδομάδα!
    πολύ καλή η επιλογή της Ελένης για το γκεστ! η πρόταση της είναι όπως πάντα φοβερή! άντε και καλό μας μήνα! φιλούθκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!
    Πολύ όμορφα και εύκολα τα τρουφάκια σου, Έρη μου!
    Μοσχοβόλησαν Χριστούγεννα!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα καλή βδομάδα Έρη και γκέστ Έλενη μου!!!!
    Φανταστικά τα τρουφάκια γιορτινά!!!
    Τέλεια παρουσίαση!!!!Μπραβο Ελένη μου!!!!
    Πολλα φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη δίνει πραγματικά τον τόνο της γιορτής σε τούτα τα τρουφάκια!
    Μπράβο βρε Ελένη και του χρόνου με Υγεία και Δύναμη.

    Και στα επόμενα Guest Post Ερη μας, με τέτοιες όμορφες δημιουργίες των φιλοξενουμένων σου.
    Καλή εβδομάδα σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aκρως χριστουγεννιάτικα τα τρουφάκια!Πολύ έξυπνη ιδέα με την ροζ ζάχαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο το guest post!Τα τρουφάκια φαίνονται τέλεια!Θα τα δοκιμάσω!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραιότατο το guest post! Τα τρουφάκια, καταπληκτικά, γιορτινά και ωραία σε εμφάνιση! Ο χυμός του ροδιού, σίγουρα δίνει ιδιαίτερη, ξεχωριστή γεύση, στην συνταγή αυτή! Πολύ καλή ιδέα για τρουφάκια.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δεν έχει σημασία ο χαρακτήρας δεν γίνεται τίποτα.
    Η συνταγή υπέροχη, συγχαρητήρια για το guest post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ωραία τρουφάκια, πρωτότυπα και πάνω απ’ όλα εύκολα!
    Μ’ αρέσει πολύ και το γιορτινό look του blog Έρη μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερη το μπλογκ σου από παρουσίαση μέχρι συνταγές είναι φανταστικό!!!!!τι να σου πω?μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α!!! αυτά τα τρώω κι εγώ!! Μπράβο κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο σας αγαπούλες! Υπέροχα!!! Γιορτινά!!! Χριστουγενιάτικά!!!
    Φιλάκια καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανέμορφα τα γιορτινά γλυκάκια που έφτιαξε το Ελενάκι μας, η οποία είναι και δικιά μου μεγάλη συμπάθεια, για όλους τους λόγους που αναφέρεις Ερη μου!
    Ενα ιδιαίτερα ευγενικό και καλόκαρδο κορίτσι, που η παρουσία του ομορφαίνει την μπλογκογειτονιά μας!
    Φιλιά και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά η φιλοξενία και η προσωρινή αλλαγή στέγης,σε κάποιο άλλο blog,είναι μία διαδικασία διασκεδαστική,εποικοδομητική και δίνει την ευκαιρία σε νέους followers να ενημερωθούν για τις προτάσεις των υπολοίπων food bloggers!
    Σήμερα η Έρη φιλοξενεί την Ελένη.Για την ακρίβεια τα γιορτινά τρουφάκια της Ελένης!!Που είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά!Εκθαμβωτικά και πεντανόστιμα!Δεν μπορεί να μην είναι!Φυσικά έχω μεγάλη περιέργεια να γευτώ αυτά τα θεϊκά τρουφάκια,με την επίγευση του ροδιού και το κρατσάνισμα της χρωματιστής ζάχαρης!
    Εμφάνιση που χρήζει επιβράβευσης, με το επίκαιρο γιορτινό κλίμα να δεσπόζει στην όμορφη εικόνα !!Συγχαρητήρια στη φίλη Ελένη,αλλά και σε σένα Έρη για την τόσο όμορφη ιδέα του guest post!Φιλιά πολλά,πολλά και στις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ερη μου σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τη φιλοξενία, ήταν άψογη!!!Σε εκτιμώ βαθύτατα είσαι απο τα άτομα που έχουν μια θέση στη καρδιά μου, που σέβομαι και αγαπώ!Να σαι πάντα καλά!
    Ευχαριστώ πολύ και όλους όσους άφησαν τα όμορφα σχολιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια τα τρουφάκια.

    Μπράβο αγαπημένα μου κορίτσια !!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταπληκτικά τα τρουφάκια που τους έχω και αδυναμία μεγάλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό μήνα Ερη μου,πολύ εντυπωσιακά τα τρουφάκια της Ελένης μας ,και συμφωνώ απόλυτα ότι ο καλος χαρακτήρας παιζει πολυ μεγάλο ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας.Μπραβο και πάλι και στις δυό σας,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Ερη μου!Καλό μήνα!Πανέμορφα τά τρουφάκια τής φίλης Ελενης!Μέ τό υπέροχο blog, που η παρουσία του ομορφαίνει την blogογειτονιά μας!Mπράβο λοιπόν καί στίς δυό σας!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ όμορφα! Μπράβο στην Ελένη μας και σε σένα για αυτή την πρωτοβουλία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπέροχαααααα! Μόνον αυτό μπορώ να πω γιατί είναι αριστουργήματα και σε γεύση και σε εμφάνιση!!!Μπράβο σας κορίτσια...είστε υπέροχες και οι δύο!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολυ ομορφα τα τρουφακια της Ελενης, φαντοζομαι και υπεροχα γευστικα, πολυ χαιρομαι μετα guest post, ελπιζω να συμμετασχουν και αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ πρωτότυπα τα τρουφάκια σας.....και πολύ χριστουγεννιάτικα...τα φιλιά μου και στις δυό σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρέπει να είναι πολύ γευστικό γεμάτο αρώματα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα τρουφακια τα ειδα στην Ελενη και ξεχασα να περασω να τα δω και εδω! Μπραβο και στις δυο σας για την φιλοξενια που τοσο ζεστα αποδωσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τελεια!!Θα βαλω στεβια αντι για ζαχαρη!Σε λατρευω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...