Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με Cranberries και Streusel Αμυγδάλου (Εύκολη Βασιλόπιτα)



Υλικά (για μια κουμπωτή φόρμα των 22 ή 24 εκατοστών)

Για το streusel αμυγδάλου
1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Μια τσιμπιά κανέλα 
Μια τσιμπιά αλάτι
1/3 της κούπας αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Για το κέικ
1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο
Μια τσιμπιά αλάτι
1 1/2 κούπα αποξηραμένα cranberries
3/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 της κούπας γιαούρτι
Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα στο τέλος.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους  190 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το streusel δηλαδή την τραγανή επικάλυψη.
ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα. Τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη χοντρή άμμο. προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με  το baking powder, την σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα cranberries. Κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την ζάχαρη  με το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε την βανίλια και ενα ενα τα αυγά χτυπώντας με το μίξερ ενδιάμεσα. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Σιγά Σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά
βουτυρώνουμε την φόρμα μας και βάζουμε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε το μείγμα του κέικ απο το μίξερ και απο πάνω πασπαλίζουμε το μείγμα του streusel.
Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα του (έξω απο τον φούρνο) τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και μερικά κομματάκια από τα cranberries.  

    
 Καλή Εβδομάδα!

Λογάκια
Απο την ποσότητα απο τα cranberries, κρατήστε μερικά  για να πασπαλίσετε το κέικ μετά το ψήσιμο. 
***********************************************
Το κέικ της Δευτέρας σήμερα, η ιδέα της Νοτούλας και σας έχω ένα κεκάκι εορταστικό στο κλίμα της εποχής και μια εναλλακτική λύση για μια εύκολη Βασιλόπιτα.
Σκαρώνεται πολύ γρήγορα, όλο και όλο ασχολείστε με την παρασκευή της συνταγής για 15 λεπτά και έχετε ένα αφράτο αρωματικό κεκάκι το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. 
Μια δοκιμή θα σας πείσει