Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενα φανταστικό dip τυριού



Σήμερα σας έχω δυο υπέροχα πραγματάκια!
Μια φανταστική συνταγή για ενα cheese dip που είναι ένα καταπληκτικό πεντανόστιμο ορεκτικό και ενα giveaway με δυο αγαπημένα δωράκια!
Πρώτα θα σας πω για την συνταγή η οποία είναι φανταστική και όσο και να σας ξενίσουν τα συστατικά της πρέπει έστω μια φορά να την δοκιμάσετε για να καταλάβετε περι τίνος πρόκειται. Ειναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό! Ιδέα της Paula Deen την οποία έχουν υιοθετήσει πλέον όλοι στην Αμερική και είναι ένα κλασσικό έδεσμα σε κάθε τραπέζι. Και όχι άδικα σας λέω, πρέπει να το δοκιμάσετε!
Το δοκίμασα πρώτη φορά όταν η φίλη μου η Λίντα μας έκανε το τραπέζι και το έβγαλε σαν πρώτο ορεκτικό μαζί με κρουτονς απο πίτα. σας πληροφορώ ότι δεν θέλαμε να περάσουμε στο κυρίως, θα μπορούσαμε όλη την νύχτα να τρώμε μόνο αυτό! 

Υλικά (για 6-7 άτομα)

250 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα μαγιονέζα ελαιολάδου (μπορεί να είναι και με μειωμένα λιπαρά)
1 κούπα κίτρινο αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας (που να λιώνει) εγώ χρησιμοποίησα τσένταρ τριμμένο.
6-7 μικρές αγγινάρες (αυτές που ειναι στο βαζάκι στα σουπερ μάρκετ) κομμένες σε κομματάκια
2 φέτες καπνιστό ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Ελάχιστο αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα με την μαγιονέζα, να ενωθούν καλά και προσθέτουμε τις αγκινάρες σε κομμάτια, το ζαμπόν, το τριμμένο τυρί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το dip απο επάνω. Σερβίρεται ζεστό!



Christmas Giveaway 2012  
Ενα Χριστουγεννιάτικο giveaway σας έχω σήμερα, δυο βιβλία απο δυο άτομα που θαυμάζω και αγαπώ  πάρα πολύ.

Οι εκδόσεις Ψυχογιός χαρίζουν σε εναν απο εσας το βιβλίο της Αθηνάς μας "Cupcakes"



Ενα βιβλίο απο την master του είδους και συνάμα τον πιο γλυκό άνθρωπο, την Αθηνά Πάνου.
Ειμαι σίγουρη ότι το βιβλίο είναι καταπληκτικό και όταν το πάρω στα χέρια μου θα κάνω και θα σας δείξω οπωσδήποτε κάποια συνταγή. 

Ένα δεύτερο βιβλιαράκι το απίθανο "Γλυκά και Ιστορίες 2013" της επίσης αγαπημένης Μάρθας Τομπουλίδου, , ένα βιβλίο πραγματικά απολαυστικό με τα υπέροχα διηγήματα της Μάρθας που γράφει με αυτον τον χαρακτηριστικό τρόπο και έχει το χάρισμα να ξυπνάει την ανθρωπιά μας.



Ακολουθήστε λοιπόν το blog σαν αναγνώστης και αφήστε ενα μηνυματάκι εδώ στο blog (αν επιλέξετε άγνωστος στο σχόλιο, θα πρέπει να βάλετε το email σας για να το μετρήσω σαν έγκυρο σχόλιο).
Οι δηλώσεις συμμετοχής ισχύουν ως και την Παρασκευή  21 Δεκεμβρίου.

Φιλιά πολλά!!!