Ελαφριά Κοτόσουπα Αυγολέμονο




 Υλικά ( 4 - 6 άτομα)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 μέτρια κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μικρό φύλλο δάφνης
Αλάτι - Πιπέρι
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
1 1/2 - 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο 
1 φλιτζανάκι του Ελληνικού κίνοα (χρησιμοποίησα ανάμεικτο λευκό και μαύρο)
1 αυγό
1 λεμόνι
1 κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά)

Διαδικασία

Πάντα σε κάθε συνταγή έχουμε απο πριν καθαρίσει και ψιλοκόψει τα υλικά μας.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και φέρνουμε μερικές βόλτες. Μόλις μαλακώσει ελαφρώς προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρότα με το σέλερι και τα πράσα. 
Αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε την δάφνη και ανακατεύουμε. 
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτάκια μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζωμό κοτόπουλο. Μόλις η σούπα πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά αφαιρώντας που και που τους αφρούς που βγάζει η σούπα στην επιφάνεια. 


Προσθέτουμε το κίνοα και σιγοβράζουμε για άλλα 12 - 15 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα απο την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό απο το λεμόνι.  Αρχίζουμε και προσθέτουμε αργά, κουτάλα - κουτάλα απο την ζεστή σουπίτσα (κατά προτίμηση μόνο τα ζουμάκια) και χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να είναι ζεστό. 
Το προσθέτουμε όλο στην σούπα και κουνάμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά (η οποία είναι στο χαμηλό) και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. 




Καλή σας Όρεξη!!!

Λογάκια
Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε το κολπάκι που είδα στην Ελπίδα, να διαλύσετε δηλαδή λίγο τυρί κρέμα με λεμόνι.
 Δεν ξέρω αν είδατε αυτη την εβδομάδα τη Μινεστρόνε στις Συνταγές απο σπίτι. Άλλη μια υπέροχη σουπίτσα!  
*************************************************
Μου έχει λείψει σε γενικές γραμμές το αυγολέμονο.
Συνεχώς δοκιμάζουμε πάρα πολλές νέες συνταγές στο σπίτι που σπανίως το συμπεριλαμβάνουν.
Το αυγολέμονο είναι μια μεσογειακή σάλτσα της οποίας η χρήση είναι πιο πολύ διαδεδομένη στις Κουζίνες της Ελλάδας, της Τουρκίας καθώς και στην Βαλκανική Κουζίνα.
Πολλές σούπες αυτή την εβδομάδα, οι θερμοκρασίες μας κυμαίνονται απο -6 εως -17 και όπως καταλαβαίνετε τι καλύτερο απο μια ζεστή - αχνιστή - θεραπευτική σουπίτσα στα ζεστά, μπροστά απο το παράθυρο, να χαζεύεις το χιονισμένο τοπίο? 

Μια σουπίτσα με μπουκιές απο τρυφερό στήθος κοτόπουλο παρέα με καρότα, πράσα και σέλερι συνοδεία μια ιδέας κίνοα αντί για ρυζάκι.