Σοκολατένιοι Εργολάβοι - Αμυγδαλωτά






 Υλικά ( 12 μπισκότα)

1 κούπα αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι (όσο πιο ψιλό)
12 αμύγδαλα ή καρύδια ολόκληρα 
2 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας ψιλή ζάχαρη ( την κανονική την χτυπάμε στον πολυκόφτη να γίνει ψιλή)
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κακάο 
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C (350F).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψιλή ζάχαρη και κοσκινίζουμε το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι.
Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα με ωραίες κορυφές. Προσθέτουμε και την βανίλια.
Χτυπάμε και ενσωματώνουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο.


Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, προσθέτωντας και το αλεσμένο αμύγδαλο. 
Στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και παίρνουμε με ενα μικρό κουταλάκι γεμάτο ποσότητα απο την ζύμη και την ακουμπάμε στο αντικολλητικό χαρτί. Δεν πιέζουμε την ζύμη, την αφήνουμε έτσι όπως πέφτει απο το κουτάλι.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά.
Ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά, μην τα πολυψήσετε γιατι θα σκληρύνουν πολύ. 
Βγάζουμε απο τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο στο ταψί και στην συνέχεια αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.   


 Λογάκια
Οι εργολάβοι, επειδή είναι μαρέγκες, είναι απολαυστικότεροι όταν είναι φρέσκοι.

Φιλιά πολλά!!  
*******************************************