Αρωματικός Σολομός με Πουρέ Χειμωνιάτικων Λαχανικών και Λεμόνια




Υλικά (4 άτομα)

4 ατομικά φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι - Πιπέρι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
Για τον πουρέ (για low carb, χρησιμοποιούμε μόνο κουνουπίδι)
2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 κούπες κουνουπίδι μόνο τα μπουκετάκια
1 - 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 πράσο, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος σε φέτες
2 κούπες φρέσκα φύλλα σπανάκι
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία

Ξεκινάμε τον πουρέ βάζοντας σε αλατισμένο νερό που βράζει τις πατάτες σε κύβους, βράζουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε το κουνουπίδι. βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και στραγγίζουμε.
Στο ίδιο σκεύος ή σε άλλο τηγάνι προσθέτουμε τα δυο κουταλάκι ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει προσθέτουμε το πράσο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαραθεί το πράσο προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και αυτό. Κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στον πολύ κόφτη τις πατάτες με το κουνουπίδι, τα αλέθουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε σε πιάτο. αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι. Προσθέτουμε το μείγμα πράσο-σπανάκι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Στύβουμε λίγο λεμόνι από πάνω και κρατάμε σκεπασμένο.
Τα φιλέτα μας, τα έχουμε 30 λεπτά εκτός ψυγείου, τα έχουμε πλύνει και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε και με τα χέρια μας κολλάμε τα μπουκετάκια του άνηθου και στις δυο πλευρές. 
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε ενα κουταλάκι ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και ψήνουμε 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Δεν πειράζουμε καθόλου το ψάρι όταν ψήνεται, το αφήνουμε 4 λεπτά να κάνει κρούστα και μετά κατευθείαν το γυρίζουμε.
Σερβίρουμε το ψάρι πάνω στον πουρέ λαχανικών με λεμόνια.


Καλή Όρεξη!!!

**********************************************
Τι κάνετε? Πως περνάτε τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου? 
Βάλατε στόχους?
Και γιατί είναι καλό να βάζουμε στόχους? 
Ο στόχος μας δίνει ένα έναυσμα, μας βάζει σε εναν δρόμο, μας βοηθάει στην συγκέντρωση και συνήθως κάνουμε καλές επιλογές στην καθημερινότητα μας. 
Δεν έχει σημασία αν θα πετύχουμε αυτόν καθεαυτόν τον στόχο μας, σημασία έχει η προσπάθεια, η κίνηση και η θέληση η οποία είναι η απόδειξη πως δεν έχουμε επαναπαυθεί και δεν έχουμε αφήσει την τύχη μας στον αέρα. Ποτέ δεν είναι αργά να προσπαθήσουμε ενα όνειρο που έχουμε χρόνια, σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε!
Σήμερα σας έχω ένα σοφιστικέ φαγάκι, σουπερ υγιεινό, γεμάτο καλοσύνη, εύκολο και πολύ νόστιμο. 
Αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι δεν θα σας φανεί ξένη η γεύση του. Ενώ τα υλικά και η παρασκευή δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι καινούριο, το αποτέλεσμα είναι πολύ φιλικό προς τις γεύσεις που γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Αρωματικός, τραγανός απο έξω και μαλακός στο εσωτερικό σολομός με πεντανόστιμο πουρέ απο χειμωνιάτικα λαχανικά, ένα πιάτο απολαυστικό και ελαφρύ από την πρώτη μπουκιά ως την τελευταία!