Το Burrito σε πιάτο





Υλικά ( 4 άτομα) - συνταγή απο το Canadian Living

Για το ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα γλυκιά
3/4 της κούπα καστανό ρύζι
3/4 της κούπας μαύρα φασόλια κονσέρβα (ή τα κόκκινα ή οποιαδήποτε φασόλια κονσέρβας)
1/2 κούπα πασάτα ντομάτας
Αλάτι - Πιπέρι
Για την μπριζόλα και τα λαχανικά
1/4 κουταλάκι κύμινο
1/4 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
Αλάτι - Πιπέρι
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (με ή χωρίς το κόκκαλο)
2 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1/2 κόκκινη και 1/2 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
1 χουφτίτσα ψιλοκομμένο μαιντανό
Λεμόνι και γιαούρτι για σερβίρισμα καθώς και λίγο ταμπάσκο αν θέλουμε.

Διαδικασία

Βγάζουμε τις μπριζόλες απο το ψυγείο ( 30 λεπτά με μια ώρα) για να ανέβει η θερμοκρασία τους.
Ξεκινάμε το ρύζι, βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κουταλάκι  ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε λίγο να μοσχομυρίσουν και προσθέτουμε πλυμένο το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια και τα προσθέτουμε κ αυτά. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και μόλις το φαγάκι πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο χαμηλό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε με κλειστό το καπάκι τουλάχιστον 10 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά το τηγάνι. Εν το μεταξύ τρίβουμε καλά τις μπριζόλες μας ( τις οποίες έχουμε σκουπίσει με χαρτί κουζίνας να μην έχουν νερά) με το κύμινο, το κόλιανδρο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ενα κουταλάκι ελαιόλαδο και βαζουμε τις μπριζόλες μια μια για ψήσιμο. Μετράμε 4 λεπτά την κάθε πλευρά για medium ψήσιμο και 5 λεπτά την πλευρά για καλό ψήσιμο. 'Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε σε πιάτο και τις σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Τις αφήνουμε  5 - 10 λεπτά πριν τις κόψουμε.
Στο τηγάνι που ψήσαμε τις μπριζόλες βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές. σοτάρουμε για 3 - 5 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά. 
Σερβίρουμε το ρύζι με τα λαχανικά, τις μπριζόλες κομμένες σε φέτες (κόντρα στις ίνες), πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και συνοδεύουμε με γιαούρτι και λεμόνι ή μοσχολέμονο. 


Καλή Όρεξη!


Λογάκια
Κανονικά το burrito έχει όλα αυτά τα υλικά που βλέπετε στο πιάτο τυλιγμένα σε μια τορτίγια. 
*****************************************
Καλησπέρα! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες! Τεράστια γιορτή και η σημερινή απο τις αγαπημένες μου αφού σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει!  Έτσι κ εγώ είχα πάντα δίπλα μου τους κολλητούς μου που και οι δύο έχουν το όνομα Γιάννης! Χρόνια πολλά λοιπόν!
Όπως ανέφερα την Παρασκευή σήμερα ξεκινάει ένα αφιέρωμα στις συνταγές που είναι ελαφριές, έχουν όλες κάτω απο 400 θερμίδες η μερίδα ενώ στην εμφάνιση και την γεύση δεν υστερούν σε τίποτα από τα πλούσια φαγητά που φάγαμε όλες αυτές τις μέρες των γιορτών. 
Αν προσέξετε όλη την βάση του Captain Cook θα παρατηρήσετε ότι η πλειοψηφία των συνταγών με εξαίρεση τα γλυκά είναι συνταγές υγιεινές αλλά νόστιμες. ελαφριές αλλά λαχταριστές. Απο το ξεκίνημα αυτού του blog το βασικό θέμα ήταν η ποικιλία φρέσκων προϊόντων μέσα σε συνταγές διαφορετικές.  Η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι τρόπος ζωής και όχι μια εξαίρεση στην καθημερινή μας κραιπάλη. Δεν επιλέγουμε υγιεινά πιάτα μόνο για να αδυνατίσουμε, επιλέγουμε υγειινά πιάτα γιατί αυτά θα μας κάνουν ουσιαστικό καλό. Ωφελείται το σώμα μας αλλά και η ψυχολογία μας λόγω της ποικιλίας των βιταμινών που ένα σωστό πιάτο περιέχει.
 Έχω καταλήξει ότι όλοι οι άνθρωποι που αγαπάμε την μαγειρική ενδιαφερόμαστε και αγαπάμε όλες τις πρώτες ύλες, ψάχνουμε και διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε για τις νέες διατροφικές τάσεις και δεν φοβόμαστε να πειραματιστούμε. 
Οπωσδήποτε η Ελληνική Κουζίνα περιέχει πολλά υγιεινά κ ελαφριά πιάτα - τα οποία λατρεύουμε έτσι κ αλλιώς - αλλά γιατί να μην δοκιμάσουμε και νέες γεύσεις απο διάφορες περιοχές του κόσμου? Πόσο ανοιχτοί είμαστε σε νέες γευστικές εμπειρίες? 
Μια τέτοια είναι λοιπόν η σημερινή συνταγή, εύκολη, ελαφριά με απλά υλικά που δίνουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα.
 

Η κλήρωση για το βιβλίο Cupcakes της Αθηνάς Πάνου

είχαμε 43 συμμετοχές 



Και η τυχερή είναι η Sunday Spoon!


Συγχαρητήρια!!!