Εύκολη Τούρτα Fudge με Mousse Σοκολάτας και Πουράκια



Υλικά (κουμπωτή φόρμα 26 εκατοστά)

Για την βάση (το fudge)
2 κούπες σοκολάτα κουβερτούρα σε ψηφίδες (1 κούπα = 250ml) 
113 γρ βούτυρο σε κομμάτια
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
μια τσιμπιά αλάτι
Για την σοκολάτα και την μους
3 κούπες σοκολάτα κουβερτούρα σε ψηφίδες
2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%
6 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
14 - 16 σοκολατένια πουράκια κομμένα όσο το δυνατόν το ίδιο ύψος με την τούρτα

Διαδικασία

Για την βάση (το Fudge)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς κελσίου, αντιστάσεις πάνω κάτω, όχι αέρα.
Βουτυρώνουμε την φόρμα μας και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε σε σκεύος μπεν μαρί τις 2 κούπες σοκολάτα με το βούτυρο και τα λιώνουμε. Όταν λιώσουν προσθέτουμε τα δυο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε. αποσύρουμε το σκεύος απο το μπεν μαρι και το ακουμπάμε στον πάγκο.  Μόλις κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά και ανακατεύουμε με δάρτη ενδιάμεσα. Προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά. Το fudge είναι έτοιμο όταν σας φαίνεται ακόμη ότι είναι υγρό στο κέντρο.
Το βγάζουεμ και το αφήνουμε μέσα στην φόρμα του να κρυώσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια αφαιρουμε την φόρμα και αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
Οταν κρυώσει τελείως το κόβουμε στην μέση και το επάνω μέρος το κρατάμε για άλλη χρήση (cake pops, triffle)


 Για την σοκολάτα και την Μους

Βάζουμε σε μπεν μαρί την 1 κούπα κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα, το βούτυρο και την βανίλια. Περιμένουμε να λιώσουν τελείως και ανακατεύουμε τα υλικά να ενοποιηθούν. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Χτυπάμε με μίξερ την άλλη κούπα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι πολύ κρύα και το σκεύος μας στεγνό και καθαρό).
Βάζουμε σε ενα κορνέ το οποίο στηρίζουμε μέσα σε ενα ποτήρι για την ευκολία μας, το 1/4 της ποσότητας της σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη για το στόλισμα στο τέλος.
Απλώνουμε πάνω απο την βάση ενα στρώμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε στην ποσότητα της σοκολάτας που έμεινε την σαντιγί με απαλές κινήσεις ωσότου έχουμε μια μους. Απλώνουμε όλη την ποσότητα πάνω στην τούρτα μας. 
Παγώνουμε το γλυκό μας για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας, τοποθετούμε γύρω γύρω τα σοκολατένια πουράκια και στολίζουμε με την σοκολάτα που έχουμε στο κορνέ. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ξηρούς καρπούς και λευκή σοκολάτα για το στόλισμα.
Παγώνουμε το γλυκό έτοιμο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε. 



Να έχετε μια γλυκιά και όμορφη χρονιά!!! 

Και για να είναι γλυκιά, να σας πω ότι οι εκδόσεις Ψυχογιός δίνουν σε σας ακόμη ένα βιβλίο της Αθηνάς Πάνου Cupcakes οπότε αφήστε ενα μηνυματάκι για την κλήρωση που θα γίνει την Δευτέρα! Συμμετοχές μέχρι την Κυριακή το βράδυ!

**********************************************************************
 Πρώτη συνταγή του χρόνου και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα εύκολο γλυκό. 
Αυτή είναι η τούρτα που έφτιαξα για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς με γνώμονα την εντολή για σοκολάτα! Είναι πραγματικά πανεύκολη και την διάλεξα επειδή είχα ήδη φορτωμένο πρόγραμμα για τα υπόλοιπα εδέσματα οπότε μια εύκολη λύση στο γλυκό θα μου έλυνε τα χέρια. 
Την συνταγή την είχα προσέξει παλιότερα στο site του Taste of  Home και περίμενε καρτερικά για να την φτιάξω. Είναι ιδανική για πρώτη απόπειρα σε τούρτα.
Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι απο την Δευτέρα ξεκινάει ένα αφιέρωμα σε πιο υγιεινές και ελαφριές συνταγές οι οποίες έτσι κ αλλιώς αποτελούν την βάση του Captain Cook με εξαίρεση τα γλυκά. Είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την αισιοδοξία και το νεύμα του φρέσκου χρόνου που μόλις μπήκε, επιλέγοντας νέες, εύκολες και διασκεδαστικές συνταγές που μας κάνουν ουσιαστικά καλό! Αυτά όμως απο την Δευτέρα. 
Προς το παρόν, ας γλυκοκαλωσορίσουμε το 2013!