Muffins Καλαμποκιού με Τυρί Φέτα




Υλικά (24 mini muffins)

1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
 3/4 της κούπας τυρί φέτα τριμμένο με τα δάχτυλα
1 κούπα καλαμποκάλευρο (πολέντα) 
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 της κούπας ζάχαρη (έβαλα 40 γρ)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 ml ελαιόλαδο1 αυγό

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Βάζουμε μέσα στο γάλα το κουταλάκι ξύδι και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε με ελαιόλαδο λίγο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και περνάμε με αυτό το σκεύος για τα μαφινάκια, να λαδώσουμε τις θήκες.
Σε ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το λευκό και το ολικής, την ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.


Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το προσθέτουμε κ αυτό μέσα στο γάλα, το λάδι, και όλο μαζί το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αλεύρια μας. Ανακατεύουμε καλά με δάρτη.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα στην θήκη του muffin, προσθέτουμε απο πάνω μερικά τρίμματα φέτας και συμπληρώνουμε με ακόμη ένα κουταλάκι απο το μείγμα. Συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα μαφινάκια. 
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς στις άκρες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο σκεύος και μετά τα ξεφορμάρουμε.



Καλή Όρεξη!!!

Λογάκια
Είναι καλύτερα να τα ψήσετε χωρίς χαρτάκια γιατί κάνουν ωραία κρούστα από το ταψάκι. 
******************************************
Τι να σας πω για αυτά τα μαφινάκια! 
Λοιπόν αυτό το σκεύος για τα mini muffins είναι πάάάρα πολύ βολικό. Στο πι και φι έχεις 24 τυροπιτάκια στο τέλειο μέγεθος χωρίς να πλάθεις και σε γενικές γραμμές μπορεις να το χρησιμοποιήσεις σε χίλιες δυο παρασκευές, απο μεζεδάκια ομελέτες μέχρι γλυκές μπουκίτσες.
Αυτές πάντως που σας έχω σήμερα είναι αλμυρές και είναι καταπληκτικές. 
Απλά, πανεύκολα μαφινάκια καλαμποκιού φτιαγμένα με ελαιόλαδο και λίγο τυράκι φέτα, ένα διαφορετικό πεντανόστιμο τυροπιτάκι!