Πως καθαρίζω το αβοκάντο?

Καλό Μήνα!!!! Ο δεύτερος του 13! 
Έχουμε μιλήσει και έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές φορές το αβοκάντο σε διάφορες συνταγές.
Πρόκειται για ένα υπερ θρεπτικό φρούτο, τροπικό, γεμάτο καλοσύνη που ήρθε για να μείνει
Περιέχει καλά λιπαρά, βιταμίνες ενώ χαμηλώνει τα ποσοστά της κακής χοληστερίνης. 
Είναι ιδανικό φρούτο και είναι καλό να υπάρχει στην διατροφή των μικρών παιδιών. 
Το λάδι του έχει πολύ υψηλή αντοχή στην θερμότητα ενώ στην σύγχρονη μαγειρική το αβοκάντο έρχεται να αντικαταστήσει το βούτυρο σε διάφορες συνταγές. Τελευταία τάση το αβοκάντο στο grill!
Το φλούδι του (το περίβλημα του), είναι σκληρό, σαγρέ ενώ η σάρκα του ανάλογα με την ωρίμανση του απαλή και βελούδινη, βουτυράτη όταν το φρούτο είναι πολύ ώριμο.
Πως το καθαρίζουμε όμως και πως το χρησιμοποιούμε?
Το διαλέγουμε αναλόγως τον τρόπο που θα το χειριστούμε. 
Ενα σφιχτό αβοκάντο, αυτο που θα το πιάσουμε στα χέρια μας και θα το νιώσουμε σκληρό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 - 2 μέρες και θα είναι έτοιμο για σαλάτες ή γουακαμόλε.
Εαν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το αβοκάντο την ίδια μέρα τότε πρέπει να προμηθευτούμε ένα αβοκάντο που το αισθανόμαστε σχετικά μαλακό στο χέρι μας αλλά όχι πολύ! 
Ένα πολύ ώριμο αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή κάποιου κέικ αρκεί να μην έχει μαυρίσει.
Για να τσεκάρουμε ένα αβοκάντο ωστε να μην είναι μαυρισμένο, τραβάμε ελαφρώς το κοτσανάκι και βλέπουμε την σάρκα. Αν είναι κίτρινη τότε το αβοκάντο είναι οκ. Αν είναι μαύρη τότε αφήστε το..

 
Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα απο άκρη σε άκρη το αβοκάντο (το κουκουτσι του θα μας κρατάει αντίσταση. Στρίβουμε τα δυο κομμάτια  και έχουμε δυο κομμάτια το ένα με κουκούτσι και το άλλο χωρίς. Με το μαχαίρι μας καρφώνουμε την λεπίδα πάνω στο κουκούτσι και στρίβουμε το μαχαίρι να την ξεκολλήσουμε απο την σάρκα. Παίρνουμε ένα κουτάλι και χαλαρώνουμε το αβοκάντο απο την φλούδα του. Αν το θέλουμε ολόκληρες φέτες για σαλάτα τότε κόβουμε το κάθε μισό κομμάτι σε φέτες. αν θέλουμε να φτιάξουμε γουακαμόλε τότε το κόβουμε κάθετα και οριζόντια με μαχαίρι σχηματίζοντας κύβους και αδειάζουεμ με κουτάλι.
το αβοκάντο οξειδώνεται εύκολα οπότε μετά το κόψιμο καλό είναι να το βρέξουμε με λίγο φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού ή μοσχολέμονου.
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!