12/2/13

Κρουασανάκια Σιροπιαστά με Μερέντα




Υλικά  (12-15 κομμάτια)

Για την ζύμη
1 κούπα γάλα χλιαρό
30 γρ φρέσκια μαγιά (κάνει και η ξηρή απλά η Γκόλφω προτιμά την φρέσκια)
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
½ κούπα καλαμποκέλαιο και βιταμ (ίση ποσότητα)
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
4 κούπες (περίπου)  αλεύρι
 Για την γέμιση
Μερέντα ή Νουτέλα παγωμένη (την βάζουεμ λίγο στην κατάψυξη να σφίξει)
 Για το σιρόπι 

2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές γλυκόζη (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε ½ κούπα ζάχαρη παραπάνω αντί για γλυκόζη)
1 Βανίλια
3 Κουταλιές φρέσκο βούτυρο
Λίγη φλούδα πορτοκαλιού 
Για την επικάλυψη
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό

Διαδικασία
 

 Χρησιμοποιώντας ένα κατσαρολάκι, βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου και βιταμ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μας. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Δεν αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει, αμέσως την χωρίζουμε σε μπάλες τις οποίες ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλους και με το μαχαίρι κόβουμε απο άκρη σε άκρη τρίγωνα.
Στο πλατύ μέρος τους βάζουμε λίγη μερέντα.
Διπλώνουμε πάντα ξεκινώντας απο το πλατύ προς το στενό μέρος και τραβάμε την μύτη της ζύμης που είναι ελαστική μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι μας.

Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψί μεγάλο και ρηχό και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν καλά. 


Τα αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου.
Όταν είναι έτοιμα και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε για λίγο και απο τις δύο πλευρές στο σιρόπι να σιροπιαστούν ελαφρώς και τα βγάζουμε σε πιατέλα σε στρώσεις αραιές ωστε να μην πατηθούν μεταξύ τους και χάσουν το σχήμα τους.
 

Μυστικά
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ότι γέμιση σας αρέσει.
Έχω φτιάξει και ρολάκια με αυτη την ζύμη με γέμιση κανέλα, ζάχαρη, μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο.
Το καλαμποκέλαιο μαζί με το βιτάμ να είναι μισή κούπα και όχι παραπάνω
Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό και μας κάψει την μαγιά.
Αφήστε πάντα σε ζεστό μέρος τα κρουασανάκια για να φουσκώσει η ζύμη πιο καλά.
Αν δεν μπορείτε να κάνετε κύκλο την ζύμη και να τον κόψετε σε τρίγωνα τότε κάντε ένα μακρόστενο ζυμάρι βοηθώντας με τα χέρια και με εναν μικρό πλάστη και κόβετε τρίγωνα με μαχαίρι. 



Καλή επιτυχία σε όλους και καλοφάγωτα,  

Γκόλφω μου αγαπημένη σ'ευχαριστώ πάρα πολυ!
***********************************************
Σήμερα έχω την τιμή να φιλοξενώ στο Captain Cook την φίλη μου την Γκόλφω για την οποία σας έχω ξαναμιλήσει όταν έφτιαξα εκείνο το υπέροχο εκμέκ κανταίφι της.. εκείνο το εκμέκ κανταίφι το οποίο έχει μείνει αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσους το δοκίμασαν!
Την Γκόλφω την "γνώρισα" μέσα απο το Facebook και την Ομάδα της που λέγεται "Οι συνταγές της Γκόλφως" Είναι πραγματικά ένας χαρισματικός άνθρωπος, ανοιχτόκαρδος με μια μεγάλη αγκαλιά για όλο τον κόσμο! Μία γνήσια αυθεντική προσωπικότητα.
Όλες οι συνταγές της γίνονται ανάρπαστες στο δίκτυο και σήμερα η Γκόλφω είχε την καλοσύνη να μου δώσει την συνταγή της με τις φωτογραφίες της απο την συνταγή "Κρουασανάκια γεμιστά με Μερέντα και σιροπιαστά"!!!! Ε τώρα πείτε μου τι να πω εγώ???
Δεν λέω τίποτα, κάνω στην άκρη και σας χαρίζουμε απλόχερα την συνταγή, να την φτιάξετε και να τα καταευχαριστηθείτε!

26 σχόλια:

  1. Εγω την Γκολφω την ξερω απο της Συνταγες της παρεας οτι και αν εκανε ηταν ενα κα ιενα και πολυ προσεγμενα οπως φανταζομαι ποσο καλη θα ειναι και αυτη η συνταγη της !!!
    Γεια στα χερια της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, σκάλωσα με το Γκόλφω στη φωτογραφία. Πολύ μ'αρεσουν τα κρουασανάκια σου. Αν δεν βάλουμε σιρόπι θα τρώγονται λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστέυω ότι πάλι σουπερ θα είναι!

      Διαγραφή
  3. Αχ, η Γκόλφω και τα ζυμαράκια της!!! Δεν ξέρεις πόσο τη ζηλεύω, δεν πιάνουν τα χέρια μου με τα ζυμάρια (ή τουλάχιστον δεν το έχω πάρει όσο ζεστά πρέπει ακόμα....), πάντως κάνει θαύματα με τα χεράκια της! Ευχαριστούμε και τις δύο!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δειχνουν υπεροχα αλλα κι εγω θα ηθελα να μαθω αν γινονται και χωρις σιροπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φυσικά παιδιά αν θέλετε τα σιροπιάζετε.

      Διαγραφή
  5. Καλα η Γκολφω εχει μαστερ στα κρουασανακια, ειμαι σιγουρη οτι απο γευση θα ειναι σουπερ! Για την εμφανιση δεν το συζητω, οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους.
    Πολυ ωραια συνεργασια Ερη!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραία παρουσίαση ...και για την σελίδα της γκόλφως αλλά και τα κρουασανάκια πα πα πα..υπέροχα ναστε και οι δύο καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχα αγαπημένη μου Έρη και ευχαριστούμε όλοι την Γκόλφω για την υπέροχη συνταγή!
    Θα την κάνω στα παιδιά μου και με τις παραλλαγές!
    Μια ζεστή αγκαλιά και πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, είναι φοβερά τα κρουασανάκια αυτά και το όνομα Γκόλφω με προϊδεάζει για σίγουρα αποτελέσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πεθαίνω...
    Αυτά τα κρουασανάκια τα βρίσκω σε έναν φούρνο εδώ κοντά και τα τσακίζω!! Είναι απίθανα και με το σιρόπι τους πολύ εθιστικά!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τέλεια!!! την ήθελα πολύ αυτή τη συνταγή!! :) φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φανταστικά πεντανόστιμα!!!!!!!Μπράβο στην Γκόλφω για την συνταγή!!!!!
    Σε σένα για την παρουσίαση!!!Πολλά φιλιά και στις δύο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα τα κρουασανάκια !! Μπράβο στην Γκόλφω για τη συνταγή και σε σένα για την παρουσίαση και τη φιλοξενία της!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διπλή απόλαυση αυτά τα κρουασανάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλεια αυτα τα κρουασανάκια,αλλά θα τα ήθελα χωρις σιρόπι μην τυχόν και βαρύνει πολυ η γευση τους,καλό βράδυ ,φιλιά,μπράβο και στη γκόλφω και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού σ' εμάς τελειώσαν τα αλμυρά...φαίνεται πως ήρθε η ώρα να καταπιαστούμε και με τα γλυκά.
    Το μόνον που σκέφτομαι, πως καθώς είναι διπλά στη γλύκα (σιροπιαστά και με μερέντα) δεν θα την βγάλουν για περισσότερο απο ένα 24ώρo :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω ΄΄συναντήσει΄΄ την Γκόλφω στις συνταγές της παρέας και μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις αλλά και το μεράκι της.Πάντα με υπέροχες συνταγές σίγουρης επιτυχίας,αλλά και συμβουλές χρήσιμες για την πραγματοποίησή τους.
    Τα κρουασανάκια απερίγραπτα!!Τόσο άρτια και κομψά που θαρρείς δεν τα έφτιαξε ανθρώπινο χέρι!!θα συμφωνήσω και εγώ με τις πολλές φίλες που τα προτιμούν δίχως σιρόπι..
    Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρελαίνομαι για κρουασανάκια!!!
    Η αλήθεια είναι πως έψαχνα μια συνταγή, θα τα δοκιμάσω.
    Φιλάκιαααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16/2/13, 9:31 μ.μ.

    αν βαλουμε ξηρη μαγια ποσα γραμμαρια αντιστοιχουν;;

    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, ενα φακελάκι μαγιά που είναι 8 γρ.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος18/2/13, 7:41 μ.μ.

    ερι καλησπερα ! τρεχω , τρεχω να τα φτιαξω ...
    και μια ερωτηση κρισεως : ποση ωρα τα ψηνουμε ?

    nanabil96

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, θα τα δεις να ροδοκοκκινίσουν και είναι έτοιμα.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος23/2/13, 11:28 π.μ.

    Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Τα παιδια μου ξετρελάθηκαν! Τη συνταγη του εκμεκ που θα τη βρω γιατι ο αντρας μου......θα γεννησει......χιχιχιχιχι! Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων! Αντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άντα μου ελπίζω να έχεις facebook, αν έχεις, θα βρεις την συνταγή σε αυτο το link https://www.facebook.com/groups/158343107607687/doc/168579769917354/ στο γκρουπ της Γκόλφως.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος25/10/13, 2:08 μ.μ.

    kalhspera!!! 8a h8ela na rwthsw an den valw kalampokelaio k valw 1 koupa vitam 8a exei diafora?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...