11/2/13

Εύκολο Δίχρωμο Cheesecake




Υλικά (Μια κουμπωτή φόρμα 22 εκατοστών) 
(Ιδέα απο το Food Network)

Βούτυρο ή λάδι για την φόρμα
10 μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα και τριμμένα με τα χέρια
600 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια ή bits σοκολάτας


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165 - 170 βαθμούς Κελσίου (325F).
Τυλίγουμε την φόρμα εξωτερικά με διπλό αλουμινόχαρτο.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά το εσωτερικό της φόρμας και πασπαλίζουμε το 1/3 της ποσότητας των μπισκότων.
Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα  να μαλακώσει καλά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τέλος τα αυγά. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο ίσα μέρη.



Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μυκροκυμμάτων την σοκολάτα και μόλις λιώσει καλά, την προσθέτουμε στο ένα μείγμα και ανακατεύουμε ζωηρά να ενσωματωθεί καλά και να έχουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα, ακριβώς στο κέντρο της φόρμας την μισή ποσότητα από το λευκό μείγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το σοκολατένιο μείγμα και πάλι στο κέντρο του ταψιού πάνω από το λευκό μείγμα.
Στην συνέχεια την υπόλοιπη ποσότητα από το λευκό μείγμα.
Τέλος την υπόλοιπη ποσότητα του σοκολατένιου μείγματος.



Τοποθετούμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό να καλύψει περίπου τα 2/3 του ύψους του ταψιού.
Ψήνουμε το cheesecake για 1 ώρα, 1 ώρα κ ένα τέταρτο, μέχρι στο κέντρο του να τρέμει ακόμη.
Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake για 30 λεπτά μέσα στο φούρνο με την πόρτα του φούρνου μισανοιγμένη.



Μετά τα 30 λεπτά, αφαιρούμε την φόρμα με το cheesecake μέσα από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα.
Μόλις κρυώσει, πρέπει να μπει στο ψυγείο για μία νύχτα ή τουλάχιστον 4 ώρες.



 Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τότε πασπαλίζουμε από πάνω από το cheesecake τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και σερβίρουμε.



Καλή Απόλαυση!!

Λογάκια

Για να έχετε όσο το δυνατόν πιο "καθαρά" πλαινά στα κομμάτια που θα κόψετε, βουτάτε το μαχαίρι κάθε φορά που κόβετε σε ζεστό νερό και σκουπίστε το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας ή νωπό πανί.
*********************************************
Καλή εβδομάδα!
Εβδομάδα της γιορτής των ερωτευμένων, γιορτή που για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιέφερε ποτέ στην Ελλάδα. 
Εδώ στον Καναδά και γενικότερα στην Βόρειο Αμερική, είναι μια γιορτή φυσικά εντελώς εμπορική αλλά πολύ δημοφιλής.
Να φανταστείτε τα παιδάκια απο το νηπιαγωγείο ακόμη παροτρύνονται απο τους δασκάλους και το έθιμο, να ετοιμάσουν καρτούλες και να ανταλλάξουν με τις συμπάθειες τους!
Δεν το σχολιάζω καθόλου και αλλάζω θέμα.
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί αυτή την εβδομάδα που διανύουμε και ξεκινώντας από αύριο, θα σας έχω τις πιο απίθανες καταπληκτικές συνταγές απο κάποιες γυναίκες διαμάντια που φτιάχνουν θαύματα στα σπίτια τους για τις οικογένειες τους αλλά και για όλο το κόσμο.
Αυτές τις κυρίες, τις παρακολουθώ, θαυμάζω τις δημιουργίες τους και επικοινωνούμε μέσω Facebook, μέσω του οποίου η κάθε μία μοιράζεται τις δημιουργίες της με πολλούς ανθρώπους.
Σε αυτές τις φοβερές γυναίκες λοιπόν, είναι αφιερωμένο και το σημερινό γλυκό το οποίο ελπίζω να σας αρέσει

Η παρασκευή του είναι τόσο μα τόσο απλή, θα σας θυμίσει την τεχνική με την οποία φτιάχνεται το Zebra Cake και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Η γεύση δε, απλά καταπληκτική!

36 σχόλια:

  1. Αχ, μ'αρέσει πολύ Έρη, ιδιαίτερα η κρατσανιστή του επιφάνεια!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο!!! Ωραίο!!! Ωραίο!!!
    Έχω δε, μια πολύ καλή ιδέα.
    Ν' ανταλλάξουμε κομμάτια (όχι κομματάκια) Έρη μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάσια η ιδέα της διχρωμίας,υπέροχη η τραγανή επιφάνεια,εμπνευσμένη η αφιέρωση στις γυναίκες που αγαπούν να προσφέρουν σπιτική φροντίδα και αγάπη μέσω της των μαγειρικών τους θαυμάτων!!!
    Καλή σου μέρα Έρη!!!!Και καλή εβδομάδα βεβαίως!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Υπέροχο το γλυκάκι σου!!!Πολύ λαχταριστό!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο τέλειο τέλειο!!!!!!!!!!!!!
    Ε,τι να πω με αυτά που κάνεις!!!!
    Μπράβοοοοο!!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/2/13, 12:21 μ.μ.

    Μπορώ να ρωτήσω κάτι; Eίναι απαραίτητο να κανουμε τη διαδικασία με το ταψί με το νερό; Γίνεται να βάλουμε τη φορμα του cheesecake απλα στο φουρνο; Παντως φαίνεται εντυπωσιακό και πολύ ασυνήθιστο !!! Τελειο και το blog σου παρεπιπτοντως!!!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα γεια σου και σευχαριστώ για το σχόλιο, χρειάζεται το μπεν μαρι για να μην σπάσει το cheesecake αλλά μπορείς να το ψήσεις και κανονικά μόνο του στον φούρνο αφου έτσι κ αλλιώς το καλύπτεις με μπισκότα και δεν σε νοιάζει αν θα σκάσει.
      Γενικά προσοχή στο ψήσιμο, το cheesecake είναι έτοιμο όταν ακόμη είναι σχετικά υγρό στην μέση και τρεμοπαίζει.
      φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Τέλειο, Έρη μου, να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α πολύ ωραίο! Ήξερα για δίχρωμο κέικ αλλά όχι για δίχρωμο τσιζ-κέικ!
    Με oreos γίνεται? Χμμ μάλλον, γιατί όχι? Μου φαίνεται πως θα ταιριάζουν στο συγκεκριμένο γλυκό.

    Καλή σου μέρα Έρη και καλή βδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί φοβερό κέικ είναι αυτό;; Και η καρδούλα που έβαλες στην πρώτη σου φωτογραφία είναι πολύ όμορφη :)
    Καλή σου εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχω ξανακάνει τέτοιο cheesecake, μου φαίνεται καταπληκτικό. και η συνταγή εύκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο!!Μια απορία ψήνεις σε αντιστάσεις;; επιπλέον δεν είναι πολύ 1 ώρα;;
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου λόγω του ότι ψήνεται σε μπεν μαρί χρειάζεται περισσότερο χρόνο αλλά πάντα το τσεκάρουμε το cheesecake γιατι θα είναι έτοιμο όταν ακόμη στην μέση θα είναι σχετικά υγρό και θα τρεμοπαίζει.

      Διαγραφή
  12. Τα ψητά cheesecakes είναι φανταστικά! Έχουν αυτή τη βελούδινη κρέμα που με τρελαίνει!
    Αυτό δε που έχει και τη σοκολάτα του είναι τέλειο για μένα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλεια ιδέα Έρη μου!!!
    Μπαίνει στη λίστα, φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω, πω Έρη μου τι μου κάνεις!!!!! Ό,τι βλέπω εδώ μέσα θέλω να το δοκιμάσω, γιατί ταιριάζει και στον περιορισμένο μου χρόνο!!!!!! Εύκολο και αφράτο μου φαίνεται!!!! Θα σου πω ..... όταν.....
    Φιλάκια

    Πάω να δω και τα καπουτσινάκια σου στις Συνταγές απο Σπίτι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι όμορφο και για να πω την αλήθεια δεν το είχα υπόψη μου αυτό!!! Απορώ με τον εαυτό μου...αχαχαχαχαχαχ!!!! Θα το κάνω σίγουρα! Φιλιά Εράκι μου! Καλή εβδομάδα! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σοκολάτα!! αυτό είναι, δεν αντιστέκομαι με τίποτα, θα κεραστώ όχι ένα, αλλά δυο κομμάτια.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έρη μου καταπληκτικό και πολύ εντυπωσιακό!!!
    Πολλα φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχο!!
    Νόστιμο και άκρως εντυπωσιακό!
    Φιλιά Ερη μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θεαματικό, εξιταριστικό, διαφορετικό, ωραίο!
    Ανταλλάσσουμε προϊόντα? :)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ ωραίο και εντυπωσιακό Cheesecake!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ εμφανίσιμο cheesecake!! Ωραιότατη ιδέα για την ημέρα του Αγ. Βλεντίνου. Ελαφρύ και νόστιμο γλυκό.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αααα να λοιπόν αυτό θα είναι το γλυκό του Σαβ/κου!!!!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα τι ομορφη φωτογραφια η τελευταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φοβερο το cheesecake σου Ερη μου! Ενα καλο εχει ο Αγιος Βαλεντινος (μεγαλη η χαρη του!) που μας βαζει στα μερακια να φτιαξουμε ομορφα γλυκακια!
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τέλειο το γλυκάκι σου, και πολύ νόστιμο πρέπει να είναι,φιλιά πολλά ,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ εμφανίσιμο! Λατρεύω τα ψητά cheesecakes αλλά δεν τα φτάχνω πολύ συχνά!
    Να έρθω εκεί για ένα κομματάκι;
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καναδά μένεις Έρη!!!??? Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καλά χειρίζεσαι την ελληνική γλώσσα! Δε σε γνωρίζω πολύ καιρό και από τις αναρτήσεις σου που γνωρίζω δεν έτυχε να γράψεις κάτι για Καναδά, οπότε τώρα το μαθαίνω! Ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί.

    Όσο για το γλυκό, εντυπωσιάστηκα επίσης!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλέ είναι μαγικο το άτιμο αυτό το γλυκάκι@@@@ Αρέσει και στα παιδιά από ότι είδα!!!!
    Αυτή η διχρωμία του με τρελαίνει!!!!
    Καλά, με δουλεύεις τώρα??? Κάνουν τέτοια στα μικρά παιδάκια??? ήμαρτον!
    Περιμένουμε τις συνταγούλες λοιπόν από τις φίλες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι τέλεια συνταγή, Έρη!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο το γλυκό που μας έχεις!!!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #22 :)
    Καλή εβδομάδα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απίθανοοοοοοοοοοοο !!!!

    Πιάσε 2 κομματάκια (και 3 να είναι δεν θα πω όχι)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος1/3/13, 6:48 μ.μ.

    Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι από τη Κύπρο.Δεν ασχολούμαι με τη μαγειρική, γιατι εχω πρόβλημα αναπηρίας.Μου αρέσουν οι συνταγές, (περισότερο η ζαχαροπλαστικη).Θα ήθελα, να μαζευα συνταγές, και να έγραφα, το δικό μου, βιβλίο.Αλλά πρώτα, να με βοηθά ο Θεός, και μετά βλέπουμε.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...