Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκορδαλιά (κ Ταραμοσαλάτα) με Κρίθινα Παξιμάδια κ Καρύδια





Υλικά για την σκορδαλιά

1 κρίθινο παξιμάδι για ντάκο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
20 ml ξύδι
40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κούπα καρυδόψιχα και λίγη ακόμη για διακόσμηση
Αλάτι - Πιπέρι

Υλικά για τον ταραμά

1 κρίθινο παξιμάδι
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 λεμόνι τον χυμό του
1 κουταλιά της σούπας ταραμά
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε για λίγο σε νερό το παξιμάδι μέχρι να μαλακώσει. Το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι και το μισό λαδάκι. Χτυπάμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε τα καρύδια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε αλλα όχι πολύ να μην λιώσουν τελείως τα καρύδια και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε την γεύση.
 


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φτιάχνω την ταραμοσαλάτα.
βάζω στον πολυκόφτη το παξιμάδι με τον ταραμά, πιπέρι, το κρεμμύδι και το λεμόνι, λιώνω και στην συνέχεια σιγά σιγά προσθέτω το ελαιόλαδο μαζί με τα καρύδια.



Καλά να περάσετε!!! 
***********************************************
Το καταλάβατε ότι φτάσαμε 25η Μαρτίου την Δευτέρα ετσι?
Γιατί ο καιρός εδώ μόνο Άνοιξη δεν θυμίζει! Χιονίζει κάθε μέρα, δεν έχει κρύο και ουτε χιονίζει πολύ αλλά βρε παιδάκι μου χιονίζει!
Λένε ότι απο αύριο θα καλυτερεύσει ο καιρός και έτσι ελπίζω ότι κ εμείς μαζί με εσάς θα γιορτάσουμε το τριήμερο.
Σήμερα λοιπόν σας έχω δυο σε μια συνταγές.
Φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο την σκορδαλιά μου και τον ταραμά μου, αντικαθιστώντας φυσικά τα υλικά για την κάθε μια συνταγή. Χρησιμοποιώ κρίθινο παξιμάδι για ντάκο και ωραία τραγανά καρύδια που εγώ συνήθως δεν τα αλέθω πολύ γιατι θέλω να πιάνουν στο δόντι αλλά αν εσείς θέλετε την σκορδαλιά σας κρεμώδης τότε θα τα αλέσετε κανονικά.