Ροξάκια


DSC04549


 Το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου…
Δοκιμάστε τα δροσερά και ζουμερά!!!

Υλικά (περίπου 50 κομμάτια)
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
1 μαγιά σε σκόνη (9 γρ)
3 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
6 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
γέμιση κακάο
3 κουταλιές κακάο
1 κ.σούπας κανέλα
Σιρόπι
6 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη

Συνταγή

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά και την διαλύουμε με το γάλα, προσθέτουμε το μπείκιν και το λάδι ανακατεύουμε.
IMG_3347
Ρίχνουμε και τα αυγά, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζάνια  αλεύρι, ζυμώνουμε  να βγει μια ζύμη που κολλάει στα χεριά
Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στην άκρη.
IMG_3350
Στο 1/3 που κρατήσαμε προσθέσουμε   το κακάο και την κανέλα ζυμώνουμε το μείγμα να είναι αφράτο και να μην κολλάρει στα χεριά , αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι.
IMG_3351
Στα 2/3 του μείγματος προσθέτουμε αλεύρι, ζυμώνουμε, το  ζυμάρι πρέπει να είναι αφράτο αλλά να μην κολλάει στα χεριά.
Χωρίζουμε την λευκή ζύμη σε 6 μπαλάκια,
χωρίζουμε την ζύμη κακάο σε 6 μπαλάκια
IMG_3352
Ανοίγουμε το ένα μπαλάκι λευκής ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο . Κάνουμε μπαστουνάκι στο ίδιο μάκρος το μπαλάκι του κακάο, το κάνουμε ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στις 6 μπάλες.
IMG_3353
Κόβουμε τα ρολά σε πάχος 1, 5 –2 εκ τα πατάμε με το χέρι μας και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
IMG_3355
Τα αφήνουμε 15 λεπτά στο ταψί να ξεκουραστούν.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για ΄5 λεπτά από την ώρα βρασμού.
Ρίχνουμε το σιρόπι στα ρόξακια και τα αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι.
Τα αποθηκεύουμε σε ταπερ στο ψυγείο.
DSC04550
                       Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Η συνταγή είναι της φίλης μου Μένιας.
Υ.Γ. Δεν βάζουμε όλο το αλεύρι εξ αρχής, το αλεύρι στην συνταγή ήταν κατά προσέγγιση
περίπου 6 φλ. τσαγιού όποτε βάλτε το λίγο –λίγο.

Μαργαρίτα