Φιλετάκια Κοτόπουλο με Λαχανικά κ Εστραγκόν




Υλικά

4 λεπτά φιλέτα κοτόπουλο 
Αλάτι - Πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 κούπα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο εστραγκόν

Διαδικασία

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στα δυο ώστε να έχουμε 8 φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε. Τα περνάμε απο το αλεύρι και κρατάμε στην άκρη.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ένα μεγαλούτσικο τηγάνι  και προσθέτουμε την μια κουταλιά ελαιόλαδο με την μία κουταλίτσα βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε 4 απο τα φιλέτα κοτόπουλο και ψήνουμε για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά. Κρατάμε στην άκρη, προσθέτουμε και πάλι μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλίτσα βούτυρο και συνεχίζουμε με τα άλλα 4 φιλετάκια.
Προσπαθούμε να τα κρατάμε ζεστά και προχωράμε στην σάλτσα μας.

Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε. Περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. 

Ανακατεύουμε σε ενα φλιτζανάκι την κουταλιά νερό με το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην σάλτσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα περίπου 2-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε το εστραγκόν λίγο πριν σερβίρουμε. 



Καλή Όρεξη!! 

***************************************
Καλό μήνα Πινόκιο! 
Εύχομαι να τις κάνατε τις πλακίτσες σας σήμερα, να την πατήσατε και λιγάκι είναι πολύ σημαντικό πράγμα κ ευλογία να έχουμε χιούμορ στη ζωή μας. :)
Σήμερα λοιπόν σας έχω ένα κλασσικό φαγάκι το οποίο το κάνω συχνά με διάφορες παραλλαγές και μας αρέσει πολύ. 
Ο συνολικός χρόνος παρασκευής της συνταγής είναι εντυπωσιακός σε σχέση με το αποτέλεσμα ;)
Εύκολο, γρήγορο και μπορείτε να το συνοδεύσετε με ότι σας αρέσει, εμείς προτιμήσαμε καστανό ρύζι basmatti.