Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Muffins Δημητριακών



Υλικά (12 μεσαία muffins)

1/2 κούπα νιφάδες βρώμης 
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά καλαμποκάλευρο
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο μια τσιμπιά
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2/3 κούπας γιαούρτι
1/2 κούπα ψιλοκομμένα μικρά φρούτα ( φράουλες, blueberries, rasberries) 
2 κουταλιές της σούπας πασατέμπο ή ηλιόσπορο
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Ετοιμάζουμε το ειδικό ταψάκι για τα muffins, τοποθετούμε χαρτάκια στις θήκες.
Σε ενα μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με τα αλεύρια, το καλαμποκάλευρο, το baking powder, την σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα, τον πασατέμπο, την καρύδα και ανακατεύουμε να αλευρωθούν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι.
Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με δάρτη. 
Μοιράζουμε στις θήκες γεμίζοντας την κάθε μία μέχρι τα 2/3 και ψήνουμε τα muffins για 23 - 25 λεπτά ή ωσότου μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin, να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5 λεπτά και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 
Φιλάκια!
*****************************************

για πρωινό.
Καλοσύνη μαζεμένη σε μια χουφτίτσα. 
Υπέροχα μαφινάκια, πεντανόστιμα, ιδανικά για πρωινό ή για μία εκδρομή στην φύση τώρα που ανοίγει ο καιρός ;)
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς με αυτά που σας αρέσουν και να καταλήξετε στην δική σας αγαπημένη συνταγή.