Υλικά ( για μια κανονική στρογγυλή φόρμα ή δυο μικρότερες, ή ένα ταψάκι για μεσαία muffins)
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
2/3 της κούπας γάλα
Ξύσμα απο δυο λεμόνια
2 κλαράκια θυμάρι (μόνο τα φυλλαράκια)
1/2 κούπα λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλακι του γλυκού baking powder
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
μια τσιμπιά αλάτι
Για το γλάσο
1/2 κούπα γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/3 της κούπας άχνη ζάχαρη
χυμό λεμόνι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Χτυπάμε μέσα σε ενα μπολ, χρησιμοποιώντας έναν δάρτη, τα αυγά με την ζάχαρη, χτυπάμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας, συνεχίζουμε με το γάλα και το ξύσμα λεμονιών.
Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το θυμάρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ενα κομμάτι χαρτοπετσέτα και περνάμε με αυτην το εσωτερικό της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αλέυρι και τινάζουμε την φόρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ή μοιράζουμε στις μικρότερες και ψήνουμε τα κέικ 30 - 35 λεπτά μέχρι πιέζοντας λίγο το κέικ με το δάχτυλό μας να επανέρχεται στην θέση του (μπορείτε να κάνετε και το τέστ με την οδοντογλυφίδα)
Αφήνουμε το κέικ στην θήκη τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Για το γλάσο ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τόσο χυμό λεμόνι όσο μας αρέσει (εγώ έβαλα 3 κουταλιές της σούπας).
Χρόνια Πολλά Μανούλες!
Προτάσεις για την γιορτή της μητέρας
************************************************************************
Χρόνια Πολλά!!
Ελπίζω να απολαύσατε τις ημέρες του Πάσχα, να κάνατε πράγματα που σας ευχαριστούν και να διασκεδάσατε.
Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή να στραφούμε προς φρέσκα υλικά, νέα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η ποικιλία τους.
Ημέρα της μητέρας αυτή η Κυριακή, οικογένειες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν συμβολικά αυτη την ημέρα δείχνοντας αναγνώριση και αγάπη στις μητέρες και την έννοια της μητρότητας.
Σαν παιδί, πήγαινα στο ανθοπωλείο με τον πατέρα μου και αγοράζαμε πολύχρωμα μπουκέτα για τις μαμάδες της οικογένειας, μαμά κ γιαγιά. Ήταν μια μέρα σαν γιορτή με ιδιαίτερο μενού για πολλά άτομα. Γιορτή.
Το κέικ που σας έχω σήμερα ετοιμάζεται πάρα πολύ εύκολα, δεν χρειάζεται μίξερ και είναι πεντανόστιμο ενώ καταπληκτικος είναι ο συνδιασμός των γεύσεων ελαιόλαδο, θυμάρι, λεμόνι, μέλι γιαούρτι.
Εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε τις γενικές οδηγίες και να επιλέξετε διάφορα μυρωδικά και γεύσεις που σας αρέσουν. Άλλες φορές το κάνω με πορτοκάλι, αλλές φορές βάζω ινδοκάρυδο, αλλές φορές τζίντζερ (μπαχαρικό) αντί για θυμάρι κ ούτω καθεξής.
************************************************************************
Χρόνια Πολλά!!
Ελπίζω να απολαύσατε τις ημέρες του Πάσχα, να κάνατε πράγματα που σας ευχαριστούν και να διασκεδάσατε.
Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή να στραφούμε προς φρέσκα υλικά, νέα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η ποικιλία τους.
Ημέρα της μητέρας αυτή η Κυριακή, οικογένειες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν συμβολικά αυτη την ημέρα δείχνοντας αναγνώριση και αγάπη στις μητέρες και την έννοια της μητρότητας.
Σαν παιδί, πήγαινα στο ανθοπωλείο με τον πατέρα μου και αγοράζαμε πολύχρωμα μπουκέτα για τις μαμάδες της οικογένειας, μαμά κ γιαγιά. Ήταν μια μέρα σαν γιορτή με ιδιαίτερο μενού για πολλά άτομα. Γιορτή.
Το κέικ που σας έχω σήμερα ετοιμάζεται πάρα πολύ εύκολα, δεν χρειάζεται μίξερ και είναι πεντανόστιμο ενώ καταπληκτικος είναι ο συνδιασμός των γεύσεων ελαιόλαδο, θυμάρι, λεμόνι, μέλι γιαούρτι.
Εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε τις γενικές οδηγίες και να επιλέξετε διάφορα μυρωδικά και γεύσεις που σας αρέσουν. Άλλες φορές το κάνω με πορτοκάλι, αλλές φορές βάζω ινδοκάρυδο, αλλές φορές τζίντζερ (μπαχαρικό) αντί για θυμάρι κ ούτω καθεξής.