Γειά σας!!
Καλοκαιριάσαμε κανονικά και εδώ στον Καναδά και η διάθεση ζητάει νόστιμες σαλατίτσες!
Ένα πλήρες γεύμα αυτή η χαρούμενη σαλάτα που την χαρακτηρίζουν οι Μεσογειακές γεύσεις.
Δεν ξέρω για εσάς αλλά μετά το Πάσχα και πριν το καλοκαίρι θέλω να κάνω την διατροφή μας πιο ελαφριά αλλά πλήρη διατροφικά. Το καλοκαιράκι είναι εδώ κ αν μη τι άλλο τα μπρατσάκια θα βγουν έξω!
Υλικά (για μια σαλατιέρα)
1 πακέτο τορτελίνια γεμιστά με σπανάκι
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε μέτρια κυβάκια
1/2 αγγούρι σε φέτες σε μέτρια κυβάκια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 ελιές ψιλοκομμένες
1/3 της κούπας δύόσμο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
120 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1/2 μοσχολέμονο (lime) τον χυμό του και το ξύσμα του
1 κουταλάκι γεμάτο ρίγανη
Αλάτι - Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Διαδικασία
Σε ενα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά το κουκουνάρι να μοσχομυρίσει ελαφρώς (περίπου 2 λεπτά).
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα τορτελίνια δεν θέλουν πολυ δυνατό βράσιμο γιατί υπάρχει κύνδινος να ανοίξουν. Τα βράζουμε σε μέτρια ένταση.
Τα σουρώνουμε και τα βρέχουμε με άφθονο κρύο νερό να σταματήσουμε τον βρασμό και να τα κρατήσουμε al dente.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι χτυπάμε σε ενα ποτήρι το λάδι με το ξύδι τον χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα όλα τα λαχανικά και μυρωδικά, συμπληρώνουμε με τα τορτελίνια και θρυμματίζουμε την φέτα. Περιχύνουμε με την vinaigrette μας και σερβίρουμε ή αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά η σαλάτα και να γνωριστουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.
Καλή Όρεξη και καλά να περνάτε!