5/6/13

Ελιοτές (της Αργυρώς)




Ελιοτές (απο το βιβλίο "Η δίαιτα των ειδικών" 2013)

Υλικά (14 muffins)

3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες (χρησιμοποίησα 1/2 κούπα)
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα μισό μισό με λευκό αλεύρι 2μισι κούπες σύνολο)
3 κουταλάκια baking powder (χρησιμοποίησα 2 κουταλάκια)
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
1 ξερό κρεμμύδι (χρησιμοποίησα δυο φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσινο μέρος)

Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σε ενα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό (θα αφρίσει) και το ρίχνουμε όλο στο μπολ με το λάδι.  Ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σύρμα.
Ενώνουμε το αλεύρι με το baking powder, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, αλάτι - πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το λάδι και τον χυμό. ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μορφή ζύμης για κέικ.
Λαδώνουμε καλά τις θήκες για muffins και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 για 20 - 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε μέσα στο ταψάκι για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.



Καλή Όρεξη!
*****************************************

Σήμερα σας έχω μια συνταγή απο το βιβλίο του Τάσου Παπαλαζάρου "Η δίαιτα των ειδικών".
Ενα βιβλίο που προσπαθεί να προσεγγίσει απο όλες τις πλευρές το ποθητό ζήτημα του ιδανικού βάρους.  Τέσσερις ειδικοί ο καθένας στον τομέα του, άσκηση, ψυχολογία, μαγειρική και διατροφή είναι οι συνεργάτες που ερευνούν κ συγγράφουν.
Όπως είπα και στον ίδιο τον κύριο Παπαλαζάρου που μου έκανε την τεράστια χάρη και μου έφερε το βιβλίο εδώ στο Τορόντο, διαβάζοντάς το ενθουσιάστηκα. Πρόκειται για ένα εργαλείο, έναν οδηγό διατροφής απολύτως ολοκληρωμένο, με αναφορές σε σύγχρονες μελέτες, που ωθεί τον αναγνώστη να αντιμετωπίσει θετικά την πρόκληση του υγιούς σωματικού βάρους μέσω μιας διατροφής που δεν είναι βαρετή, είναι fun & delicious σαν το Captain Cook ;)
Σήμερα σας έχω τις ελιοτές της Αργυρώς, ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες με λίγες θερμίδες αλλά πεντανόστιμο. Σε γενικές γραμμές δεν χρησιμοποιώ ξερό δυόσμο αλλά σε αυτη την συνταγή τον χρησιμοποίησα ακριβώς όπως απαιτεί η συνταγή και πραγματικά με ενθουσίασε ο συνδυασμός των γεύσεων. 

Σας δίνω την κανονική συνταγή της Αργυρώς και γράφω για τις όποιες αλλαγές μου μέσα σε παρενθέσεις.


18 σχόλια:

  1. Τέλεια Έρη μου τόσο λαχταριστά!!!!!
    Έχω και εγώ το βιβλίο μου το χάρισε η Αργυρώ!!!!!
    Πολύ καλό ε??Μπράβο πολύ καλή δουλειά!!!!!!
    Να είχα μια ελιοτή τώρα την τσάκιζα!!!!
    Πολλά φιλάκιααα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία θα τα φτιάξω όταν γυρίσω στην Αθήνα μου αρέσουν τα αρμυρά κεκάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστά τα κεκάκια που έφτιαξες Έρη μου!! Μπράβοοοο! Να είχα ένα τώρα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται υπέροχα αυτά τα αλμυρά μάφινς και μου αρέσουν πολύ
    και οι αλλαγές που έκανες στην αρχική συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λαχταριστά μαφινάκια!!Μου άρεσε που χρησιμοποίησες φρέσκο κρεμμυδάκι και που μείωσες την ποσότητα της ελιάς.Ενώ μου αρέσουν πολύ οι ελιές ,δεν τις πολυσυμπαθώ μέσα σε ψωμί ή αλμυρό κέικ..ιδιοτροπίες!!!Θα επιχειρήσω να χρησιμοποιήσω φρέσκο δυόσμο και πιθανόν να προσθέσω και λιαστή ντομάτα.
    Φιλάκια πολλά,πολλά Έρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρη μου εγώ θέλω τουλάχιστον 2 μου αρέσουν τα αλμυρά! Φαίνονται υπέροχα! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ λαχταριστές δείχνουν ως μαφινάκια, παρόλο που εγώ είμαι του γλυκού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεντανόστιμες φαίνονται!!! Καλημέρα και καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμμ! Μη κοιτάς που φτιάχνω όλο γλυκά, τρελαίνομαι για αλμυρά κέικ, αυτά φαίνονται υπέροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει δροσερό άρωμα και το πορτοκάλι ωραίο.
    Πολύ ωραίο Ερη μου.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάτι τέτοιες συνταγές αποδεικνύουν πόσο λάθος προσεγγίζουμε το θέμα της σωστής και υγιεινής διατροφής!
    Διότι οι περισσότεροι πιστεύουμε λανθασμένα ότι πρέπει να τρώμε νερόβραστα και άγευστα πιάτα για να έχουμε ένα καλό βάρος, ενώ ορίστε τι ωραία ψωμάκια μπορούμε να φάμε χωρίς τύψεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχα Έρη μου τα προτιμώ από τα γλυκά!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έρη μου υπέροχες! Τις ελιοτές τις ήξερα πιτούλες με ζύμη γεμισμένη με ελιές! Πολύ μου άρεσε η μεταμόρφωση σε μαφινάκια!
    Θα τις δοκιμάσω άμεσα!
    Σ ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυριο εχουμε να παμε σε παρτακι-ισως τα δοκιμασω το πρωι!ο κ.παπαλαζαρου ειναι αγαπημενος μου!
    οσο για την αργυρω τί να πω;εγγυηση!οποια συνταγη της κι αν φτιαξω ειναι παντα επιτυχια!
    σ'ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολύ ωραίο και πρωτότυπο για μένα να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ ωραιο συνοδευτικο ειναι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ό,τι έχει ελιές μέσα το κάνει πεντανόστιμο! Όντως σαν μάφινς μοιάζουν όπως λέει και η Μάρθα. Οι φωτογραφίες είναι πολύ πετυχημένες! Φαίνονται πολύ αφράτα, πρέπει να σου βγήκαν τέλεια!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φανταστική ιδέα, συνταγή και εκτέλεση!!!! Φαίνονται πολύ λαχταριστά!!! Μου αρέσουν πολύ οι ελιές....ιδαίτερη γεύση, οπότε όπως καταλαβαίνεις έχει ήδη κατακαχωρηθεί στις αγαπημένες συνταγές!!!

    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...