17/6/13

Very Cherry Cheesecake Brownies





Καλή εβδομάδα!
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας στο προηγούμενο post, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη, ένα βάρος έφυγε απο πάνω μου και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος! 
Γι αυτό σας έχω γλυκάκι!
Μετά το τυροπιτάκι ταιριάζει νομίζω. :)
Σοκολατένια Brownies με επικάλυψη τυριού, φρέσκα φρουτάκια στην επιφάνεια και στον φούρνο!
Μη κάνετε το λάθος και το κόψετε ζεστό (όπως κάναμε εμείς ;) ) αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια βάλτε το και για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.  Θα ενθουσιαστείτε!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κ άλλα φρούτα όπως φράουλες ή φρούτα του δάσους.


Υλικά (ένα μέτριο τετράγωνο ταψάκι)

1 κούπα δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας ή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.
125 γρ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κουταλάκι αλάτι
250 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα κεράσια καθαρισμένα ή άλλο φρούτο

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο. Οταν λιώσουν καλά ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και κρατάμε στην άκρη το μπολ να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Χτυπάμε τα 3 αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια, προσθέτουμε το μείγμα βούτυρο - σοκολάτα ανακατεύοντας και τέλος αλεύρι με το αλατάκι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
στρώνουμε το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που να προεξέχει απο τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζουμε το μείγμα των brownies μέσα στο ταψάκι.
Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή και στην συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με την ζάχαρη, την βανίλια και προσθέτουμε χτυπώντας με το μίξερ ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το μείγμα του τυριού πάνω απο το μείγμα των brownies.
Διακοσμούμε το γλυκό με τα φρουτάκια απο πάνω και ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου.
Είναι έτοιμο όταν το βλέπετε να σκουραίνει στις γωνίες ενώ στο κέντρο σας φαίνεται να τρεμοπαίζει η κρέμα λίγο.
Το αφήνουμε οπωσδήποτε να κρυώσει (το ξέρω είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν έχεις παιδιά, εγώ αναγκάστηκα να το κόψω) και το βάζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο πριν το κόψουμε.
Όταν το κόβουμε, σκουπίζουμε το μαχαίρι μας με μια υγρή πετσέτα και κόβουμε κάθε φορά ώστε να βγουν καθαρά τα κομμάτια.



Καλή επιτυχία!

18 σχόλια:

  1. Super!!!!!!!Αλλά ο Κώστας κλέβει την παράσταση!!!!!
    Τέλειο Έρη μου όπως πάντα!!!!!Μπράβοοοο!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλάκια Καναδέζα μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρη μου, συγχαρητήρια πολλά, ξέρω πως είναι να φεύγει το βάρος αυτό από πάνω σου! Το γλυκό σου μια τρέλλα! Φυσικά το παιδί έπεσε με τα μούτρα! Ξέρει αυτός τι κάνει! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται θείο γλυκό!!!
    Εγώ μπορώ να περιμένω αν είναι να απολαύσω το ιδανικό!!
    Τα παιδιά πάλι όχι και καταλαβαίνω τι εννοείς.

    Εγραψες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απιστευτο γλυκο!
    Εχω και πολλα κερασια στο ψυγειο!!Θα το φτιαξω τωρα...
    Καλη μου επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερό το γλυκάκι σου και ο μικρούλης σου δείχνει πραγματικά να το απολαμβάνει!
    Καλή βδομάδα Ερη μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μιαμ μιαμ!!!!
    Τέλειο!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκπληκτικό και θαυμάσιο..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έρη μου αυτή η γλυκιά τριχρωμία του γλυκού με ξετρέλανε!
    Τι ωραίος συνδυασμός γεύσεων και χρωμάτων !Περίεργο θα ήταν αν αντέχατε να περιμένετε..εγώ πάντως θα το προσπαθήσω,το υπόσχομαι!
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερη μου ειμαισιγουρη οτι ειναι υπεροχο οπως ολα σου όμως......τι δεν καταλαβαινω?????Την κουβερτουρα με το βουτυρο τα χτυπας μαζι και μετα τι τα κανεις??Στην φωτογραφια φαινεται σαν να εχει μια στρωση το brownies, μια στρωση με σοκολατα και μετα το τυρι....Heeeeeelp!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βιβή μου το μείγμα της σοκολάτας μπαίνει πριν το αλεύρι στο μείγμα για brownies!
      Μου ξέφυγε! η αφηρημένη! Μεπιασε το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  10. Χα χα φοβερός ο Κώστας που βάζει και χεράκι στο γλυκάκι!
    Μπράβο του όμως γιατί έχει και το πιρούνι!
    Εγώ ομολογώ ότι τέτοιο λαχταριστό γλυκό θα το έτρωγα με δυο μπουκιές! Εννοείται ζεστό από το φούρνο διότι δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ και να είχα έστω ένα μικρό κομματάκι!!!!
    Το λιμπίστικα βρε Έρη μου...
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Einai poli omorfo!!!
    Fadazomai kai se gefsi.....
    Bravo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έρη μου εκτός απο πολύ όμορφο σίγουρα είναι και νοστιμότατο, σκέτη απόλαυση!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/6/13, 2:16 μ.μ.

    Καλησπέρα,
    Το ότι μπαίνει το μείγμα σοκολάτας πριν το αλεύρι δίνει αυτό το αποτέλεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έρη, κρίνοντας από τον Κώστα που έχει "αγκαλιάσει" το πιάτο και με τα δυο του χεράκια, καταλαβαίνει κανείς την νοστιμιά του κερασένιου σου γλυκού! Πως μπορούσε να περιμένει δύο ώρες για να το φάει;;!!
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ως λάτρης των κερασιών... εντυπωσιάστηκα με τη δημιουργία σου! Όσο για να τα αφήσω να κρυώσουν...μόνο αν με δέσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μόνο που θα πω είναι πως την παράσταση έκλεψαν τα χεράκια του γιόκα σου και όχι το κέικ, το οποίο φαίνεται λαχταριστό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...