Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Very Cherry Cheesecake Brownies





Καλή εβδομάδα!
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας στο προηγούμενο post, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη, ένα βάρος έφυγε απο πάνω μου και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος! 
Γι αυτό σας έχω γλυκάκι!
Μετά το τυροπιτάκι ταιριάζει νομίζω. :)
Σοκολατένια Brownies με επικάλυψη τυριού, φρέσκα φρουτάκια στην επιφάνεια και στον φούρνο!
Μη κάνετε το λάθος και το κόψετε ζεστό (όπως κάναμε εμείς ;) ) αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια βάλτε το και για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.  Θα ενθουσιαστείτε!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κ άλλα φρούτα όπως φράουλες ή φρούτα του δάσους.


Υλικά (ένα μέτριο τετράγωνο ταψάκι)

1 κούπα δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας ή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.
125 γρ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κουταλάκι αλάτι
250 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα κεράσια καθαρισμένα ή άλλο φρούτο

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο. Οταν λιώσουν καλά ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και κρατάμε στην άκρη το μπολ να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Χτυπάμε τα 3 αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια, προσθέτουμε το μείγμα βούτυρο - σοκολάτα ανακατεύοντας και τέλος αλεύρι με το αλατάκι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
στρώνουμε το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που να προεξέχει απο τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζουμε το μείγμα των brownies μέσα στο ταψάκι.
Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή και στην συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με την ζάχαρη, την βανίλια και προσθέτουμε χτυπώντας με το μίξερ ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το μείγμα του τυριού πάνω απο το μείγμα των brownies.
Διακοσμούμε το γλυκό με τα φρουτάκια απο πάνω και ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου.
Είναι έτοιμο όταν το βλέπετε να σκουραίνει στις γωνίες ενώ στο κέντρο σας φαίνεται να τρεμοπαίζει η κρέμα λίγο.
Το αφήνουμε οπωσδήποτε να κρυώσει (το ξέρω είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν έχεις παιδιά, εγώ αναγκάστηκα να το κόψω) και το βάζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο πριν το κόψουμε.
Όταν το κόβουμε, σκουπίζουμε το μαχαίρι μας με μια υγρή πετσέτα και κόβουμε κάθε φορά ώστε να βγουν καθαρά τα κομμάτια.



Καλή επιτυχία!