Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κορμός με ψημένο Ινδοκάρυδο και Κάσιους (Μωσαϊκό)




Υλικά

2/3 κούπας τριμμένο ινδοκάρυδο
1 κούπα κάσιους ανάλατα και ψημένα
200 γρ βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
1 ζαχαρούχο γάλα
6-8 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο κονιάκ ή ρούμι (προαιρετικά)  
1 1/2 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας (χρησιμοποίησα απλά μπισκότα βανίλιας)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και απλώνουμε το ινδοκάρυδο σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου (μην ξεχαστείτε, το ινδοκάρυδο "αρπάζει" εύκολα)  να πάρει καστανό χρώμα η καρύδα και αφαιρούμε αμέσως απο τον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για 5 λεπτά και τα κάσιους. Αφού κρυώσουν τα χοντροκόβουμε με μαχαίρι.
Κόβουμε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν και αποσύρουμε απο την φωτιά (δεν θέλουμε να βράσουν).
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα ενώνουμε με την μισή ποσότητα απο το Ινδοκάρυδο και τα κάσιους. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα, ανακατεύουμε ελαφρά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα διπλό αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα κορμού. Τυλίγουμε το χαρτί σαν σαλάμι και στρίβουμε τις άκρες να σχηματιστεί ο κορμός μας.
Κρατάμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε. 
Σερβίρουμε με παγωτό και επιπλέον τραγανό ψημένο Ινδοκάρυδο και κάσιους.


 Καλά να περνάτε!
************************************************
Καλοκαίρι. 
Τρέχουμε, πλατσουρίζουμε, παίζουμε, βολτάρουμε, ζεσταινόμαστε. 
Γυρίζουμε στο σπίτι, ανοίγουμε την κατάψυξη και βγάζουμε τον κορμό και το παγωτό.
Παράδεισος.
Μα πείτε μου υπάρχει πιο εύκολο και πιο απολαυστικό γλυκό για το καλοκαίρι? 
Κορμό έφτιαχνε (κ φτιάχνει) η μητέρα μου αλλά όχι η γιαγιά μου. Για την γιαγια ο κορμός είναι απο αυτά τα καινούρια τα μοντέρνα τα γλυκά. Αυτά που φτιάχνει η φιλενάδα της η Γιωργία.
Η γιαγιά δεν φτιάχνει τέτοια, εκείνη φτιάχνει καταϊφια και λουκουμάδες να σου πέσει το σαγόνι.  
Δεν είμαι σίγουρη αν έχει παραδεχτεί ποτέ ότι της αρέσει αυτό το σοκολατένιο Μωσαϊκό.. 
Η σημερινή συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη,  την βασική συνταγή την είδα σε μια παλιά εκπομπή με την Αργυρώ κ διάλεξα να φτιάξω τον κορμό με εξωτικό ψημένο Ινδοκάρυδο και ροδοψημένα κάσιους. 
Έχω την εντύπωση ότι αυτός θα της αρέσει της Μαριγούλας...