18/7/13

Clafoutis με φυστίκια Αιγίνης και Φράουλες.




Πως τα πάτε με τις κρέμες?  :)
Με τις τάρτες? 
Αυτό το γλυκό φέρνει την κρέμα με την τάρτα πιο κοντά μια και πρόκειται για μια γλυκιά κρέμα που ψήνεται παρέα με φρουτάκια, κάνει κρούστα και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με γλυκιά τάρτα. Κάτι σαν την δικιά μας γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
Το clafoutis είναι μια ιδανική συνταγή να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με γλυκά χωρίς αλεύρι δηλαδή gluten free. 
Είναι πραγματικά πανεύκολο και είτε ζεστό, είτε παγωμένο, είναι απολαυστικό!

Υλικά (μέτριο ταψάκι)


1/2 κούπα (το τριμμένο αποτέλεσμα) φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και τριμμένα πολύ καλά στον πολυκόφτη (μπορείτε να αντικαταστήσετε με τριμμένο αμύγδαλο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 αυγά και 2 επιπλέον κρόκοι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας (χρησιμοποίησα και rasberries)
Ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα
Λίγο βούτυρο για το ταψί.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το τριμμένο φυστίκι ή αμύγδαλο με τα δυο είδη ζάχαρης, το κορν φλάουρ και λίγο αλατάκι. Προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους, την κρέμα, την βανίλια και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας δάρτη μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. 
Βουτυρώνουμε καλά το πυρίμαχο ταψάκι που θα χρησιμοποιησουμε και αδειάζουμε σε αυτό την κρέμα μας. Αραδιάζουμε τα φρουτάκια και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Θα την δούμε να φουσκώνει και όταν την βγάλουμε θα πέσει δημιουργώντας ένα κρακελέ αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με κόσκινο - σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη απο το γλυκό και το κόβουμε σε κομμάτια.
Μπορούμε να το αφήσουμε να κρυώσει και μετά να το κόψουμε. διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.



 Φιλιά Πολλά!

12 σχόλια:

  1. Ωραίο και εύκολο γλυκάκι που γίνεται με οποιοδήποτε φρούτο αγαπάμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νόστιμο και πολύ ωραίο έγινε Έρη μου το κλαφουτίς σου!!! Λαχταριστό!
    Καλά να περνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έρη μου φαίνεται πολύ όμορφο και πολύ νόστιμο, και να σκεφτείς πως δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη κι ας το'χω εντωμεταξύ περιλάβει μέσα στο ημερολόγιό μου. Οπότε τώρα με σπρώχνεις να το κάνω! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο γλυκάκι, μ' αρέσουν τα φρούτα που χρησιμοποίησες, συνήθως το φτιάχνω με κεράσια!
    Φιλάκια, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω φτιάξει κι εγώ με κεράσια. Είναι σαν γλυκιά ομελέτα περίπου και πάει πολύ με άχνη ή και με παγωτό!
    Με τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα της εποχής, αυτό το γλυκό είναι must!
    Καλό Π/Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα φρουτάκια τα προσθέτεις αφού στρώσεις την κρέμα στο ταψάκι και τα ψήνεις μαζί ή αφού ψήσεις την κρεμούλα τα βάζεις μετά και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φρουτάκια πριν το ψήσιμο Ρούλα μου αν και θα συμπλήρωνα και μερικά "ζωντανά"
      Ευχαριστώ για το μήνυμα!

      Διαγραφή
  7. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!Μου αρέσει που δεν έχει αλεύρι!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ λαχταριστό δείχνει Έρη μου,δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω ποτέ,είναι όμως πολύ ωραία ιδέα για μερικούς φίλους που έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη..Καλό Σ/Κ,φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ωραία συνταγή και τι όμορφη φωτογραφία! Κι εμένα μ' αρέσει που δεν έχει αλεύρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από αυτά τα γλυκά που πολύ μου αρέσουν πολύ χειμώνα και καλοκαίρι, καλή μου Έρη!
    Καθώς έχω κάτι μαύρα βατόμουρα σε αναμονή...μου έρχεται να πάω και να την φτιάξω τώρα αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...