8/10/13

Μοσχαράκι κοκκινιστό με Πατάτες και Καρότα




Μοσχαράκι κοκκινιστό με Πατάτες και Καρότα

Υλικά (4 άτομα)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ μοσχαράκι για κατσαρόλα κομμένα σε κομματάκια (νουά, ποντίκι, χτένι)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι σε φετούλες
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
1 φύλλο Δάφνης
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι Πιπέρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας 
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη ή 200ml τριμμένη ντομάτα
Ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
4-6 μέτρια καρότα κομμένα στα 4 κομμάτια
4-6 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4 ή 6 κομμάτια

Διαδικασία

Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να κάνει κρούστα. Γυρίζουμε το κρέας μόνο όταν ξεκολλάει εύκολα απο την κατσαρόλα, τότε είναι έτοιμο.
Αφού κάνει κρούστα το κρέας απο όλες τις πλευρές το βγάζουμε και το κρατάμε σε πιάτο σκεπασμένο χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.

Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το σέλερι, το ξύσμα και το σκόρδο λιωμένο στο λεπτό μέρος του τρίφτη. Προσθέτουμε το κόλιανδρο την δάφνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τρίβοντας τον πάτο της κατσαρόλας ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ (1 λεπτό).
Προσθέτουμε  τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο μέχρι το ύψος των υλικών. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μοσχαράκι και το μέλι ή την ζάχαρη.
Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το μοσχαράκι για 1 - 1μισι ώρα μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά για να πάρει γρήγορα ξανά βράση το φαγητό μας και στην συνέχεια χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να χυλώσει το φαγητό.



Τρυφερό, ζεστό φαγάκι για την επιστροφή μας!

Φιλάκια!

Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Κωνσταντίνα - που είχα την χαρά να γνωρίσω απο κοντά - για τις όμορφες πετσετούλες της φωτογράφισης! 
**********************************************
2 μέρες πριν φύγουμε από την Ελλάδα άρχισε να βρέχει..
Ολόκληρο το διάστημα όμως που βρισκόμασταν εκεί ο καιρός μας έκανε την χάρη και απολαύσαμε θάλασσα και μπανάκια στο Αιγαίο που τόσο μας έλειψαν..
Αυτές οι δυο τελευταίες βροχερές μέρες μας προετοίμασαν ψυχολογικά για την επιστροφή μας..
Στο Τορόντο το φθινόπωρο έχει προχωρήσει λίγο περισσότερο, το βραδάκι έχει κρύο κ το πρωί ο αέρας σηκώνει απο το έδαφος τα πεσμένα πολύχρωμα φύλλα. Είναι πολύ όμορφα κ δεν θα σας κρύψω ότι μου έλειψε και λίγο.
Ένα φαγάκι χειμωνιάτικο ήταν το πρώτο που φτιάξαμε το Σάββατο και αυτό σας έχω σήμερα.
Μην ξεχνάτε ότι εως μεθάυριο Πέμπτη τρέχει το giveaway του Captain Cook.



22 σχόλια:

  1. Γειά σου Έρη μου!!!!
    Ελπίζω να περάσατε όμορφα στην πατρίδα και να χαρήκατε την πολύτιμη συντροφιά των δικών σας ανθρώπων!Γυρίσατε στη βάση σας και καταλαβαίνω τη νοσταλγία για το σπιτικό σου.Πουθενά σαν το σπίτι μας....ακόμα και αν αυτό βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα.Εύχομαι να βίωσες τα ίδια τρυφερά συναισθήματα με αυτά που δημιουργούνται στη θέα του ζεστού χειμωνιάτικου φαγητού που μας προσφέρεις με την γνωστή καλαίσθητη πλευρά σου.Αγαπημένο φαγητό,με θεσπέσιο γευστικό αποτέλεσμα που λειτουργεί κατευναστικά μετά την κούραση μιας μέρας,ή που τιμά εξαιρετικά την οικογένεια και τους φίλους μας.
    Σας εύχομαι καλό φθινόπωρο και να έχετε πάντα ανοικτή την καρδιά σας να φυλάγετε τις όμορφες αναμνήσεις του ταξιδιού σας.Καλή προσαρμογή και με το καλό να μας ξαναέρθετε!!
    Φιλιά πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς επιστρέψατε στο σπίτι σας, Έρη. Ελπίζω οι διακοπές σας, να ήταν αυτές που ονειρευόσασταν. Επιστροφή στα καθημερινά τώρα. Το φαγάκι σου, με την σούπερ σαλτσούλα του, σε προκαλεί να κόψεις ένα μεγάλο κομμάτι από το ψωμάκι που είναι δίπλα και να αρχίσεις τις βούτες! Φαγάκι που θυμίζει χειμώνα και ζεστασιά!
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που περάσατε όμορφα! Με το καλό να μας ξανάρθετε! Καλή προσαρμογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι καλή προσαρμογή ! Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα και να έρθετε πάλι σύντομα στην Ελλάδα.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζεστό και γεμάτο θαλπωρή το φαγητό σου Ερη μου.
    Θα ήθελα πολύ να δω την εικόνα με τα πολύχρωμα φύλλα να τα παρασύρει ο αέρας και να είμαι στη ζέστη του σπιτιού τρώγοντας αυτό το τέλειο μοσχαράκι!!

    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τέλειο!! κλασσικο ελληνικο κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό! μου ερχεται να φάω την οθόνη!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/10/13, 2:36 μ.μ.

    ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ...ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ.ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΝΤΟΜΑ...ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΦΑΓΑΚΙ.ΜΟΥΡΛΙΑ...ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ
    ΚΑΜΗΛΑΚΗ ΑΝΝΑ
    annakam1978@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταθερή αξία, αγαπημένο φαγητό του φθινοπώρου και του χειμώνα. Μου θυμίζει μανούλα και γιαγιά :)
    Ωραίο το ξύσμα λεμονιού που έβαλες, θα προσθέτει και έξτρα βιταμίνη C εκτός από άρωμα!
    Καλή συνέχεια και καλά να περνάς Έρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο φαγάκι, ο συνδυασμός κρέατος με λαχανικά είναι πάντα αγαπημένος.
    Μου αρέσει που όλα γίνονται σε μια κατσαρόλα, είναι πολύ βολικά αυτά τα φαγάκια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ερη μου, χαιρομαι που μπορεσατε να απολαυσετε τις διακοπες σας! Οπως και να το κανουμε ομως το σπιτακι μας παντα το αποθυμαμε...
    Πολυ νοστιμο φαγακι, παλια το εφτιαχνα συχνα, τωρα με τους αντρες, που δεν πολυμπαθουν τα καροτα το φτιαχνουμε μονο με τις πατατουλες, ή τους ξεγελαω και τριβω τα καροτα ψιλα μεσα στην σαλτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λατρεύω τα comfort food !!! κι αυτό φαίνεται υπέροχο!! εγώ βάζω και κόκκινη πιπεριά που μας αρέσει πολύ!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Ερη μου!!!Καλή προσαρμογή!!!
    Ενα νόστιμο καί υπέροχο πιάτο!!!Κατά καιρούς τό φτιάχνω!!!
    Μού έδωσες ιδέα γιά τό σημερινό μενού!!!!
    Υπέροχη η φωτογραφική σου παρουσίαση !!!!
    Καλή συνέχεια!!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραίο φαγάκι! Λέω να κάνω κι εγώ ένα κοκκινιστό μοσχαράκι αλλά με ρυζάκι! Μου θυμίζει μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ''Τρυφερό, ζεστό φαγάκι'' ... συμφωνώ απόλυτα Ερη μου
    Πάρα πολύ ωραίο κι αγαπημένο.

    Καλή συνέχεια στο φθινοπωρινό Τορόντο. Να περνάτε καλά όπου κι αν είσαστε.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλο φθινοπωρο στο Τοροντο, Ερη!!!!πεθυμισες το σπιτακι σου κι ειπες να φτιαξεις φαγακι χουχουλικο, σπιτισιο;φιλια πολλα απ'την Αθηνα που δεν εχει και πολλα δεντρα για να σηκωνει τα φυλλα τους το πρωινο αερακι...
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελπίζω και την επόμενη φορά Έρη μου να περάσετε πολύ όμορφα στην πατρίδα! Καλή επάνοδο στο Τορόντο, που απ΄ό,τι βλέπω ξεκίνησε με νοστιμιές! :) Ωραίο κι αγαπημένο φαγητό, που όμως έχω καιρό να φτιάξω. Καρότα δεν έβαζα, αλλά δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω κι έτσι.
    Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριακάτικο μεσημεριανό φαγητό!
    Το σέλερυ μ' αρέσει πολύ στις σάλτσες!!!
    Ωραίες φωτογραφίες, ζωντανές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό φθινόπωρο τώρα Έρη! Ωραίο πιάτο, νόστιμο και φθινοπωρινό!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό φθινόπωρο Ερη !
    Το φαγάκι είναι φανταστικό !
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπημένη μου Έρη
    Λείπω αρκετούς μήνες από το κομπιούτερ, λόγω παιδιών, εγγονής Μαγδίτσας και θάλασσας!
    Το σημερινό σου φαγητό είναι υπέροχο, όπως όλα άλλωστε!
    Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Klassiki axia ayto to fagito! Poli nostimo kai agapito se olous:)
    Mou anoixes tin orexi hahah

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...