Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μοσχαράκι κοκκινιστό με Πατάτες και Καρότα




Μοσχαράκι κοκκινιστό με Πατάτες και Καρότα

Υλικά (4 άτομα)

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ μοσχαράκι για κατσαρόλα κομμένα σε κομματάκια (νουά, ποντίκι, χτένι)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι σε φετούλες
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
1 φύλλο Δάφνης
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι Πιπέρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας 
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη ή 200ml τριμμένη ντομάτα
Ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού ζάχαρη
4-6 μέτρια καρότα κομμένα στα 4 κομμάτια
4-6 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4 ή 6 κομμάτια

Διαδικασία

Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να κάνει κρούστα. Γυρίζουμε το κρέας μόνο όταν ξεκολλάει εύκολα απο την κατσαρόλα, τότε είναι έτοιμο.
Αφού κάνει κρούστα το κρέας απο όλες τις πλευρές το βγάζουμε και το κρατάμε σε πιάτο σκεπασμένο χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.

Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα την υπόλοιπη κουταλιά λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το σέλερι, το ξύσμα και το σκόρδο λιωμένο στο λεπτό μέρος του τρίφτη. Προσθέτουμε το κόλιανδρο την δάφνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τρίβοντας τον πάτο της κατσαρόλας ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ (1 λεπτό).
Προσθέτουμε  τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο μέχρι το ύψος των υλικών. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μοσχαράκι και το μέλι ή την ζάχαρη.
Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το μοσχαράκι για 1 - 1μισι ώρα μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, δυναμώνουμε λίγο την φωτιά για να πάρει γρήγορα ξανά βράση το φαγητό μας και στην συνέχεια χαμηλώνουμε και πάλι την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 - 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να χυλώσει το φαγητό.



Τρυφερό, ζεστό φαγάκι για την επιστροφή μας!

Φιλάκια!

Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου Κωνσταντίνα - που είχα την χαρά να γνωρίσω απο κοντά - για τις όμορφες πετσετούλες της φωτογράφισης! 
**********************************************
2 μέρες πριν φύγουμε από την Ελλάδα άρχισε να βρέχει..
Ολόκληρο το διάστημα όμως που βρισκόμασταν εκεί ο καιρός μας έκανε την χάρη και απολαύσαμε θάλασσα και μπανάκια στο Αιγαίο που τόσο μας έλειψαν..
Αυτές οι δυο τελευταίες βροχερές μέρες μας προετοίμασαν ψυχολογικά για την επιστροφή μας..
Στο Τορόντο το φθινόπωρο έχει προχωρήσει λίγο περισσότερο, το βραδάκι έχει κρύο κ το πρωί ο αέρας σηκώνει απο το έδαφος τα πεσμένα πολύχρωμα φύλλα. Είναι πολύ όμορφα κ δεν θα σας κρύψω ότι μου έλειψε και λίγο.
Ένα φαγάκι χειμωνιάτικο ήταν το πρώτο που φτιάξαμε το Σάββατο και αυτό σας έχω σήμερα.
Μην ξεχνάτε ότι εως μεθάυριο Πέμπτη τρέχει το giveaway του Captain Cook.