28/1/14

Μακαρόνια με Κιμά




της μαμάς..
Ξέρετε αυτής της μαμάς που θα σκεφτεί χιλιάδες τρόπους για να φάει το βλαστάρι της θρεπτικά τρόφιμα και κυρίως λαχανικά.
Σήμερα σας έχω την μακαρονάδα του Κώστα, την αγαπημένη του σάλτσα με κιμά που απολαμβάνει με χαρά χωρίς  ωστόσο να ξέρει ότι μέσα σε αυτήν την σάλτσα υπάρχουν ένα κεφάλι μπρόκολο, καρότα κ σέλερι, που εκτός από τα θρεπτικά τους στοιχεία, προσφέρουν στο φαγητό υπέροχη νοστιμιά.
Μην την φοβηθείτε την συνταγή, σας προτείνω να την δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα, τα παιδιά θα φάνε χαρούμενα και εσείς θα έχετε κάθε δικαίωμα να συγχαρείτε τον εαυτό σας για την καλή σας πράξη ;)
Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την συνταγή είναι ότι θα πρέπει να περάσετε όλα τα λαχανικά απο τον πολυκόφτη ώστε να τα κόψετε σε κομματάκια περίπου ίδιο μέγεθος με τον κιμά.

Υλικά (4-5 άτομα)

1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη
2 καρότα ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο μόνο τα μπουκετάκια ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον λεπτό τριφτη
400 γρ μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ (αν δεν χρησιμοποιήσετε κέτσαπ τότε προσθέστε 1 κουταλιά της σουπας λευκό ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη)
Λίγη ρίγανη, λίγη κανελα (προαιρετικά)
1 φύλλο Δάφνης
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Όταν το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα , το σέλερι, το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά κ να βγάλουν τα αρώματα τους. 


Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να μοσχοβολήσει. 
Προσθέτουμε τον κιμά και με πιρούνι τον διαλύουμε ώστε να μην δημιουργηθούν  πολύ μεγάλα κομμάτια κιμά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε την δάφνη, την ρίγανη ελάχιστη κανέλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Όταν ο κιμάς αλλάξει τελείως χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και προσπαθούμε να τον τρίψουμε στον πάτο της κατσαρόλας, να τον καβουρδίσουμε ελαφρώς. 


Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ και περίπου 3/4 της κούπας νερό.
Ανακατεύουμε και μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε τον κιμά για 40 λεπτά ανακατεύοντας που και που (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο νεράκι κατα την διάρκεια).
Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και αν θέλουμε μια κουταλιά της σούπας γιαουρτάκι και τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.


Καλή Όρεξη!

15 σχόλια:

  1. Μπορώ να τρώω μακαρόνια με κιμά και κάθε μέρα χωρίς να παραπονιέμαι καθόλου! Ειδικά αν είναι τόσο όμορφα μαγειρεμένη όπως αυτή :P Το γιαουρτάκι το βάζω και εγώ συχνά σαν συνοδευτικό! Υπέροχο πιάτο κοριτσάκι μου^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι ωραίος κιμάς είναι αυτός! Και πόσο υγιεινός! Ωραία ιδέα μου έδωσες για την επόμενη φορά που θα ετοιμάσω το αγαπημένο φαγητό της κόρης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη συνταγή, ιδανική το κόλπο για να φάνε τα μικρά λαχανικά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το αγαπημενο μου φαι!! και γω αυτα βαζω στον κιμα αλλα οχι μπροκολο!! πολυ καλη ιδεα μπας και καταφερουμε να το φαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ!!!Από τότε που έπαψα να τρωω κρέας,το φαγητό αυτό είναι που μου λείπει περισσότερο.....

    Φαίνεται φανταστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωωωωω είσαι πολύ πονηρή !!!!Έκρυψες ένα μικρό αλλά αμύθητο διατροφικό θησαυρό !Νοστίμεψε ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως εύγευστο πιάτο!Πολύχρωμο και θεαματικό,δεν μπορεί παρά η γεύση του να είναι πολυδιάστατη!
    Μπράβο Έρη μου!Φιλια πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα αυτά δεν είναι μακαρόνια με κιμά, είναι υπερπαραγωγή! Είχα ήδη ανακαλύψει ότι το καρότο ταιριάζει πολύ στον κιμά αλλά δεν είχα επιχειρήσει με άλλα λαχανικά.... Τέλεια ιδέα, θα μπούνε στην επόμενη μας μακαρονάδα! Φιλάκια κούκλα!

    Ελεάννα από foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άνετα τα τρώω κάθε μέρα! Και η ιδέα με το γιαουρτάκι μέσα, μου άρεσε πολύ! Φιλάκια Έρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το αγαπημένο φαγητό του γιου μου. Κάθε φορά που τον ρωτάω τι θέλει να φάει, μου απαντά, μακαρόνια με κιμά! Πολύ έξυπνη η ιδέα σου με τα λαχανικά στον κιμά, εγώ μόνο καροτάκι του έβαζα! Θα το δοκιμάσουμε! Γεια στα χέρια σου Έρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτική παρουσίαση Έρη μου!!!! Και η ιδέα σου με τα λαχανικά υπέροχη!!!!
    Έτσι που το βλέπω πολύ το λιγουρεύομαι!!!!!!
    Καλό απόγευμα να έχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερη μου καταπληκτικό πιάτο, το έχω κάνει και γω πολλές φορές αυτό με τα λαχανικά στη μικρή.Πολύ έξυπνη ιδέα, αχ εμείς οι μαμάδες!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει πολύ που σε ένα συνηθισμένο φαγητό "έκρυψες" τόσα υπέροχα λαχανικά!!! Το απογείωσε!!! Καλό βράδυ καπετάνισσα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πωπω...μου αρέσουν τόσο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/2/14, 10:53 μ.μ.

    Χωρίς υπερβολή τα πιο νόστιμα μακαρόνια με κιμά που έχω φτιάξει ποτέ!!! Και νιώθεις και απέραντη ικανοποίηση γιατί τα παιδιά τρώνε και λαχανικά! Εγώ τα έφτιαξα όλα σε μία κατσαρόλα, έριξα αρκετό νεράκι στον κιμά και προς το τέλος πρόσθεσα κοφτό μακαρονάκι, μέχρι που ρούφηξε όλα τα υγρά και έμεινε με μια μελωμένη σάλτσα. Θεσπέσιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...