20/1/14

Τραγανό Κίνοα για πρωινό και Σοκολατένια ανώμαλα - Crunchy Quinoa Granola and Chocolate Clusters






Καλή εβδομάδα!!  Πως είσαστε αυτό το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη?
Μαθαίνω ότι ο καιρός είναι καλός και συνεχώς βλέπω ηλιόλουστες φωτογραφίες απο πάρκα και διάφορα Ελληνικά τοπία και σκάω απο την ζήλια μου!
Εμείς εδώ στον Βορρά περιμένουμε αλλες δυο μερούλες με πολικές θερμοκρασίες, έτσι για αλλαγή μη μας αφήσει να πάρει αέρα το φουστάνι μας... να μην ξεχαστούμε.. χαχα

Όλα καλά όμως, ο μικρός χαίρεται το χιονάκι (κ εμείς βεβαίως), παίζουμε, κυλιόμαστε και τρέχουμε τα γνωστά..
Σήμερα σας έχω μια εναλλακτική πρόταση για το Κίνοα. Μέχρι τώρα στο Captain Cook δημιουργούσαμε αλμυρά πιάτα με αυτό όπως την Σαλάτα Greek Style, τα ψευτοκεφτεδάκια με κίνοα και τα σαρμαδάκια γιαλαντζί.

 Ήρθε η ώρα να το ψήσουμε στον φούρνο με ξηροκάρπια και ξερά φρούτα, να γίνει το super υγιεινό πιάτο σπιτικών δημητριακών και στην συνέχεια να φτιάξουμε σοκολατένια ανώμαλα χρησιμοποιώντας αυτά τα σπιτικά δημητριακά. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε ικανοποιημένοι μικροί και μεγάλοι! Να σας πω ότι ψημένο και τραγανό το κίνοα θυμίζει πολύ την γεύση του αγαπημένου μας σουσαμιού... Πάμε?

 Υλικά για τα δημητριακά (1 βάζο 700 ml)

1/2 κούπα κίνοα
1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1/2 κούπα κοπανισμένα φουντούκια
1/2 κούπα κοπανισμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες ή ξηρά cranberries ή οποιοδήποτε ξηρό φρούτο της αρεσκείας σας. 
1/3 κουταλάκι κανέλα
μια τσιμπιά αλάτι 
2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι

Διαδικασία

Ξεπλένουμε καλά το κίνοα με φρέσκο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς  και στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους και στρώνουμε στο χαρτί, απλώνοντας όσο μπορούμε τα υλικά.


Ψήνουμε για 15 - 18 λεπτά μέχρι να δούμε τα δημητριακά να παίρνουν ελαφρώς χρώμα στις άκρες.
Αφαιρούμε απο τον φούρνο και απλώνουμε σε άλλο σκεύος να κρυώσουν.



Για τα σοκολατένια ανώμαλα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (300 ml)
1 κούπα κομματάκια σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 της κούπας φυστικοβούτυρο ή πραλίνα φουντουκιού

Διαδικασία

Βάζουμε το ζαχαρούχο σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά τα υλικά μας, αφαιρούμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα σπιτικά δημητριακά.


Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε απο δυο κουταλάκια απο το μείγμα για κάθε σοκολατάκι. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξουν και αποθηκεύουμε σε δοχείο με στρώσεις αντικολλητικού χαρτιού ανάμεσα τους (αποθηκεύω στο ψυγείο).





Καλή επιτυχία!

19 σχόλια:

  1. Και στις 2 περιπτώσεις, τα σπάει η συνταγή σου κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή συνταγή! Εντελώς εναλλακτική και ιδιαίτερη. Μου αρέσει πολύ.
    Ειδικά τα σοκολατένια. Μπράβο!
    Σούπερ και οι φωτογραφίες σου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητριακά δεν τρώω, γιατί δεν θέλω γάλα και γιαούρτι. Έτσι πως τα βλέπω, όμως, θα τα κρατσάνιζα σκέτα! Τα σοκολατάκια είναι λαχταριστά! Γεια στα χέρια σου Έρη! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γω δεν ειμαι fun των δημητριακών, αλλά τα σοκολατάκια σου φαινονται σούπερ καπετάνισσα... Χαλαρά έτρωγα 5-6!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι δύο περιπτώσεις μου αρέσουν, φυσικά τα σοκολατένια μου κλείνουν πιο πολύ το μάτι!
    Καλή βδομάδα Ερη μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα Έρη μου!!! Έχω αδυναμία στα κριτσανιστά σνακ! Υπομονή με το κρύο που ήρθε απότομα, καλομάθαμε την περασμένη εβδομάδα...Για μια στάλα παρηγοριάς, εδώ θα είναι χειρότερα, όπως συνήθως.. Φιλάκια, καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία συνταγή! Αυτό το περιβόητο πλέον δημητριακό το δοκίμασα βραστό σαν σαλάτα μαζί με άλλα λαχανικά και μου άρεσε αρκετά, ψάχνω τώρα και συνταγές για γλυκά και αυτή εδώ είναι ό,τι πρέπει! Θα το κάνω οπωσδήποτε, με τσάι ή καφέ το πρωί (γιατί γάλα δεν πίνω) είναι τέλειο για πρωινό! Με σοκολάτα στην "ανώμαλη" εκδοχή του (χε χε) είναι ένα υπέροχο γλυκάκι για το απόγευμα!
    Πολύ ωραία η πρότασή σου Έρη και πάλι, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σούπερ δυναμωτικό και γευστικό!!!!!Σούπερ φωτογράφιση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έρη μου φαίνεται πεντανόστιμο! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και εσένα σου εύχομαι πάντα νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σοκολατένια! Σοκολατένια! Τραγουδάω, αν δεν το καταλάβατε! Πολύ ωραία πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έρη μου καταπληκτική πρόταση!!!!! Τρελαίνομαι για οτιδήποτε μπαίνει στο γάλα ή στο γιαούρτι!!!!! Θα τη δοκιμάσω πολύ σύντομα!!!! Αλλά και τα ανώμαλα είναι σούπερ!!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πού τραγανά και ιδανικά για πρωινό με γάλα και καφέ!!Η προσθήκη πραλίνας το απογειώνει!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέλω πολύυυυ καιρό να δοκιμάσω quinoa αλλά δεν έχω βρει πουθενά!Βέβαια δεν έχω ψάξει και πολύ!
    Πολύ καλή συνταγή,ειδικά για αρχή...δεν θα μου φανεί περίεργη!! :D
    Υγ...Θέλω παρααααα μα πάρααααα πολύ να σε ευχαριστήσω που συμπεριέλαβες το blog μου στα αγαπημένα σου!!!!!Οταν το είδα,δεν το πίστευα!!
    Λατρεύω το blog σου και έχω χρησιμοποιήσει πολλές συνταγές σου...με καλύτερες τα gingerbread cookies και το oreo cookies cheesecake!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο καιρός εδώ τον τελευταίο καιρό θυμίζει άνοιξη.Μ' αρέσουν οι πρωτότυπες συνταγές σου! Δεν έχω δοκιμάσει κινόα, αλλά με αυτά που βλέπω, αρχίζω να μπαίνω σε πειρασμό.Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά τα σοκολατένια ανώμαλα πολύ μου αρέσουν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λατρεύω την κινόα!!!
    Η πρόταση σου είναι εξαιρετική Έρη μου!!!
    Θα τα φτιάξω σίγουρα για την μικρή μου...εεε και για μένα φυσικά!!!
    πολλά φιλάκια από την ηλιόλουστη Πάρο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/2/15, 1:06 μ.μ.

    Καλησπέρα! Υπέροχη ιδέα για πρωϊνό! Μια διευκρίνηση, την κινόα την βάζουμε βρασμένη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...