13/1/14

Nacho Salad - Σαλάτα με τορτίγιες




Η τεράστια ποικιλία απο διάφορες σαλάτες της Ελλάδας αλλά και του υπόλοιπου κόσμου είναι αυτή που θα μας κάνει να μην βαρεθούμε την σαλάτα. Όχι μόνο να μην την βαρεθούμε, αλλά να την ζητάμε κάθε μέρα..
Και είναι πολύ σημαντικό να τρώμε σαλάτες (ευτυχώς εμείς οι Ελληνες το έχουμε το συνήθειο στα γονίδια μας) γιατί με τόσο σκουπίδι που καταναλώνουμε καθημερινά, κάποιος θα πρέπει να καθαρίσει..Αυτή ακριβώς τη δουλειά έρχονται να κάνουν τα ωμά λαχανικά.. μας καθαρίζουν..

Φυσικά σαλάτα με σαλάτα έχει διαφορά γιατί άλλο να φας μια χόρτα λαδολέμονο και άλλο να φας μια σαλάτα του σεφ ή μια σίζαρς με μπόλικη σάλτσα...
Η σαλάτα που σας έχω σήμερα αφορά κυρίως γεύμα ή πρώτο πιάτο, είναι φυσικά Μεξικάνικης εμπνεύσεως, δημοφιλής και οικεία πλέον για τους περισσότερους, η οποία μπορεί να φτιαχτεί με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την όρεξη μας αλλά και τις διατροφικές μας ανάγκες. Μπορεί να γίνει εντελώς χορτοφαγική αν δεν χρησιμοποιήσουμε τον προχθεσινό κιμά και στην θέση του χρησιμοποιήσουμε μόνο τα προχθεσινά φασόλια ή ρεβύθια ή φακές και πιστέψτε με θα είναι το ίδιο νόστιμη και ακόμη περισσότερο υγιεινή.  


Υλικά ( 4 μερίδες)

4 τορτίγιες (χρησιμοποίησα πολύσπορες)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κούπα κιμάς για μακαρόνια
1/2 κούπα μαύρα φασόλια κονσέρβας (καλά πλυμένα)
1/2 κούπα κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
1 αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καυτερή πράσινη πιπεριά χωρίς τα σποράκια κομμένη σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο
1/3 της κούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 μοσχολέμονο - lime

Διαδικασία

Στρώνουμε ενα ταψί με αλουμινόχαρτο και το περνάμε με πινέλο με την μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Κόβουμε την κάθε μια τορτίγια σε 8 τρίγωνα κομμάτια, τα βουρτσίζουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-8 λεπτά μέχρι τα νάτσος να γίνουν τραγανά. 
Ανακατεύουμε τον κιμά με τα φασόλια και με ενα πιρούνι τα μισολιανίζουμε.  
Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας απο τον χυμό του μοσχολέμονου.
Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια στρώση απο τα νάτσος που φτιάξαμε, στην συνέχεια απλώνουμε εδώ κ εκεί την μισή απο την γέμιση και πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί. 
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση με νάτσος, κιμά-φασόλια το υπόλοιπο τυρί, το κύμινο και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να μοσχομυρίσει το κύμινο.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε απο πάνω το γιαούρτι, την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι το αβοκάντο, την καυτερή πιπεριά, το κόλιαντρο και στύβουμε αν θέλουμε περισσότερο μοσχολέμονο.



 Καλή σας Όρεξη!

20 σχόλια:

  1. Τελικά τα μεγάλα πνεύματα...Εγώ έκανα natchos το Σάββατο! Ήταν μια άλλη συνταγή νόστιμη που εν καιρό θα σας τη δείξω, αλλά και αυτή εδώ κορίτσι μου που έκανες είναι όνειρο! Τη λάτρεψα με το που την είδα! Μου αρέσει που χρησιμοποίησες πολύσπορες τορτίγιες... και ο κιμάς είναι για μένα top! Φιλιά πολλά και Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική μου φαίνεται! Την λάτρεψα μια και τώρα τελευταία τρώω σχεδόν μόνο σαλάτα αν και αυτή είναι ένα υπέροχο γεύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνω στην ώρα αγόρασα προχτές τορτίγιες!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, θέλω ένα ταψί ολόκληρο.. με μια παγωμένη μπύρα και μια καλή σειρά στην τηλεόραση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πω πω τι ωραία!!!! καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι νοστιμιά είναι αυτή; Επέτρεψέ μου να ψηφίσω κιμά κι εγώ έτσι όπως το βλέπω αλλά και οι άλλες προτάσεις σου μια χαρά θα είναι! Καλή χρονιά Ερη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω τις σαλάτες, Έρη μου. Και αυτή που μας προτείνεις είναι χορταστικότατη.
    Τα υλικά της μου αρέσουν αλλά όχι οι τορτίγες τόσο.
    Θα τη δοκιμάσω με λεπτές ντόπιες πιτούλες.
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε όλες τις σαλατούλες έχω αδυναμία και η δικιά σου δείχνει λαχταριστή!
    Καλή βδομάδα Ερη μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μόνο που βλέπω τη φωτογραφία μου έρχεται να βουτήξω κατιτίς!!!!!!!
    Δεν έχω φτιάξει ακόμα παρόμοια σαλάτα οπότε τώρα ήρθε η ώρα!!!!!!
    Καλή εβδομάδα!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον κιμά δεν τον πολυαγαπώ (τον τρώω βέβαια), αλλά βρε καπετάνισσα μου η σαλάτα σου δείχνει υπέροχη!!! Στα υπόψιν... Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό δεν ξέρω αν θα το έλεγα σαλάτα ακριβώς, είναι κάτι σαν finger food στο δικό μου κεφάλι έτσι όπως πιάνεις την κάθε τριγωνική πιτούλα με το χέρι. Πάντως τα υλικά μου αρέσουν όλα και θα μου άρεσε το ίδιο (βασικά ίσως και περισσότερο) χωρίς κιμά στην χορτοφαγική εκδοχή!
    Ωραιότατο κι εύκολο!
    Καλό βράδυ & καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έρη μου χαίρομαι καταρχήν που σιγά σιγά έχω το χρόνο και σου ξαναγράφω! Τέλεια η συνταγούλα σου βέβαια! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου αρέσει πολύ όταν τέτοια υπέροχα πιάτα - υπερπαραγωγές τα ονομάζουμε σαλάτες! Και πεντανόστιμο, και χωρίς τύψεις! Φανταστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πωπω ,τελειο πιατο,μ αρεσει πολυ ,ειναι πολυ κοντα στις προτιμησεις μου,μπραβο Ερι,φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία πρόταση! Φαντάζομαι θα είναι πολύ γευστικό και όχι ιδιαίτερα "βαρύ"!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταπληκτική μου φαίνεται... κι έχω τορτίγιες!!!! Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη σαλάτα! Όλο το πιάτο σου έχει αγαπημένα υλικά, αλλά αυτή η καυτερή πιπερίτσα με τρέλανε! Θα την δοκιμάσω στα σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτή την στιγμή που σε διαβάζω καλή μου Έρη, έχω όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο!!! Ευτυχώς όμως που είμαι φαγωμένη γιατί αλλιώς θα έφευγα σφαίρα για την κουζίνα :-))
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι ωραία σαλατίτσα, ποτέ δεν βαριέμαι μια νόστιμη σαλατίτσα σαν αυτή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...