20/3/14

Ταραμοκεφτέδες Φούρνου




 Ταραμοκεφτέδες φούρνου ( Ιδέα απο το skinnytaste.com)

Υλικά (15 κεφτεδάκια)

2 κουταλιές της σούπας ταραμάς
1/2 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκα ή ξερά μυρωδικά (μαιντανός, άνηθος, ρίγανη, δυόσμος)
1-2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 - 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
Ελάχιστο αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τον ταραμά αφου τον ανακατέψουμε μέσα σε νερό για 15 λεπτά.
Περνάμε τα μπουκετάκια απο το ωμό κουνουπίδι στον πολυκόφτη να το ψιλοκόψουμε, θα μοιάζει με κόκκους ρυζιού. 
Τοποθετούμε ενα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κουνουπίδι, και τα μυρωδικά. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.

Οταν το μείγμα κρυώσει προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Λαδώνουμε το χαρτί.
Προσθέτουμε στο μείγμα τον ταραμά στραγγισμένο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, ζυμώνοντας. Προσθέτουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε το μείγμα για αλάτι. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε στο αντικολλητικό χαρτί.
Λαδώνουμε τα κεφτεδάκια απο πάνω και ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες με την σκορδαλιά.




Καλά να περνάτε!
******************************************

1η μέρα της Άνοιξης, καλημέρα σαααας!!!
Άλλαξε πια το σκηνικό ακόμη κ εδώ, τώρα τρέχουμε να οργανώσουμε τον χρόνο μας για την Άνοιξη που ήρθε ;) και το καλοκαίρι που έρχεται... Καταλαβαίνετε την λαχτάρα μας μετά απο 3 μήνες συνεχούς χιονόπτωσης, θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και τα πάρκα.

Σήμερα σας έχω ενα διαφορετικό μεζεδάκι για την 25η Μαρτίου, υγιεινό και μέσα στο πνεύμα της ημέρας λόγω του ταραμά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε την βασική ιδέα που στηρίζεται στο κουνουπίδι και να φτιάξετε οτιδήποτε ψευτοκεφτεδάκι θέλετε με τα υλικά που σας αρέσουν. Αν δεν νηστέυετε και δεν θα χρησιμοποιήσετε ταραμά παρα μόνο διάφορα λαχανικά, μπορείτε να βάλετε αυγό ή και τριμμένο τυρί στο μείγμα.
Αν θέλετε μπορείτε να τους αλευρώσετε και να τους τηγανίσετε μέχρι να πάρουν χρώμα κ απο τις δυο πλευρές. Προτίμησα να τους αλείψω με λαδάκι πριν το ψήσιμο και να τους ψήσω στον φούρνο, ελπίζω να τους δοκιμάσετε σύντομα!


9 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τα κεφτεδάκια Έρη μου...........τον φούρνο σαφώς τον προτιμάμε από το τηγάνι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο που είναι συνταγή φούρνου τράβηξε την προσοχή μου! Τα τηγανιτά νόστιμα αλλά τα αποφεύγω! Μου αρέσει πολύ η συνταγή και δεν έχω φτιάξει ποτέ κεφτέδες ταραμά!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνταγή Έρη, μου αρέσει που είναι στο φούρνο!
    Ωραίες και οι εναλλακτικές ιδέες που μας προτείνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους ζήλεψα, να ειχα έναν!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή σου, Έρη μου! Και με κουνουπίδι!
    Στο σπίτι μας πάντα τους τηγανίζαμε και με προβληματίζουν.
    Ερώτηση: με το ψήσιμο έγιναν αφράτοι;
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μμμμ ταραμοκεφτέδες!!!! όλο και κάτι νέο μαθαίνω εδώ!!! :) ευχαριστούμε, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχω και γω μια παρόμοια συνταγή, αλλά θα δοκιμάσω να κάνω και τη δική σου
    που φαίνεται υπέροχη!!!!!!!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εράκι μ'αρέσει που βάζεις μέσα και κουνουπίδι, τρώμε το λαχανικό μας και δεν το παίρνουμε χαμπάρι κιόλας! Πολύ έξυπνο! Ωραία συνταγή! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο το πιάτο σου και πολύ υγιεινό και νόστιμο,δεν έχω κάνει ποτέ ,θα τους δοκιμάσω,φιλιά ,καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...