Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πασχαλινές Συνταγές - Πασχαλινά Κουλουράκια με Πορτοκάλι και Αμύγδαλο




Πασχαλινές Προτάσεις













































Πασχαλινά Κουλουράκια 2018


 Και φέτος, θα φτιάξουμε με τον Κώστα αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού με αμύγδαλο, η συνταγή είναι μια πραλλαγή της κλασσικής συνταγής για κουλουράκια. Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα!



Υλικά (για 50 περίπου κομμάτια)

200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη 
1/2 κούπα μέλι ή 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κρόκους αυγών 
1 πορτοκάλι, το ξύσμα και τον χυμό του
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη 
2 1/2 - 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( χρησιμοποίησα μισό μισό με ολικής)
3-4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/3 κουταλάκι του γλυκού σόδα 
Για το άλειμμα
2 κουταλιές της σούπας γάλα 
1 κρόκος αυγού

Διαδικασία 

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την ζάχαρη με το βούτυρο και το λάδι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους απο τα αυγά και στην συνέχεια την βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι.
Σε ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αμύγδαλο, το αλάτι, το baking powder, και την σόδα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη. Η ζύμη θα είναι μαλακή και μπισκοτένια. Ίσα που ΔΕΝ θα κολλάει στα χέρια. 
Την χωρίζουμε σε δύο πλακέ δίσκους, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο (όχι η μια ζύμη επάνω στην άλλη για να κρυώσουν γρήγορα). Αφήνουμε την ζύμη 30 λεπτά τουλάχιστον στο ψυγείο.
Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε αλευρωμένη επιφάνεια. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε 18 - 20 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. 
Αν θέλετε τα μπισκοτάκια σας πολύ τραγανά τότε αφού κρυώσουν τα επιστρέφουμε και πάλι στον φούρνο στους 170 για 10 λεπτά επιπλέον.

Καλό Πάσχα, σας φιλούμε γλυκά!


Ο Κώστας με το λαζαράκι του
******************************************************************
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Λίγες μέρες μείνανε για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, εύχομαι να περάσετε όμορφα με τους δικούς σας ανθρώπους.
Μερικές προτάσεις για το Πασχαλινό τραπέζι και τα φετινά κουλουράκια που φτιάξαμε με τον Κώστα.
Καλή Ανάσταση!