8/4/14

Κεφτεδάκια Κοτόπουλο με Dip Γιαουρτιού







Κεφτεδάκια Κοτόπουλο με Dip Γιαουρτιού

Υλικά
Για το dip γιαουρτιού
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα τριμμένο τυρί φέτα
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο
Ελάχιστο αποξηραμένο σκόρδο (μια τσιμπιά)

Αλάτι - Πιπέρι
Για τα Κεφτεδάκια
500 γρ κιμά απο κοτόπουλο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ολικής άλεσης χωρισμένη στα δυο
1/2 κρεμμύδι λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι αποξηραμένο σκόρδο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη
1 αυγό
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 κούπα φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα χωρισμένη στα δύο.

Διαδικασία

Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dip, σκεπάζουμε το σκεύος και κρατάμε στο ψυγείο.
Μέσα σε ενα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την ρίγανη, το αυγό, αλάτι πιπέρι, το σπανάκι και την μισή κούπα φρυγανιά και την μισή ποσότητα απο την παρμεζάνα. Ζυμώνουμε το μείγμα το οποίο θα είναι αρκετά υγρό.

Στρώνουμε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός βερίκοκου. Τελειώνουμε με τα κεφτεδάκια και βάζουμε το ταψί μας στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Ανεβάζουμε την σχάρα μας στην πρώτη σκάλα και ανάβουμε τον φούρνο μας στο δυνατό γκριλ (επάνω αηντίσταση) στους 220 βαθμούς (όταν χρησιμοποιούμε γκριλ, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου κατα 2- 3 εκατοστά). 

Εν το μεταξύ ανακατεύουμε σε ενα μπολάκι την 1/2 κούπα φρυγανιά με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο πάπρικα αν θέλουμε.
Βγάζουμε το ταψί με τα κεφτεδάκια απο την κατάψυξη και τα ρολάρουμε ένα ένα στην φρυγανιά και τα επιστρέφουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στην επάνω σχάρα στο γκριλ στους 220 βαθμούς Κελσίου για 7-8 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια αλλά να παραμείνουν ζουμερά. 

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με sticks λαχανικών και το dip γιαουρτιού.



Καλή Όρεξη!
***********************************************
Θέλετε δε θέλετε εγώ θα σας θυμίσω ότι την επόμενη εβδομάδα είναι το Πάσχα! Καλέ ναι!
Από τον περασμένο χρόνο που ο μικρός μας ξεκίνησε το σχολείο, μου φαίνεται λες και οι μήνες κυλάνε σαν νερό, η μέρα δεν μου φτάνει και κάθε βράδυ μετράω εκκρεμότητες! 
Δεν ξέρω πόσο καιρό θα μας πάρει να το ρυθμίσουμε το πρόγραμμα μας, ειδικά φέτος που ο μικρός ξεκίνησε και Ελληνικό σχολείο τα Σαββατοκύριακα καταλαβαίνετε τι γίνεται, είμαστε μονίμως στο τρέξιμο, στον δρόμο ή σ'ενα αμάξι, σε κάποιο σχολείο..
Όντας λοιπόν στο τρέξιμο, μερικές μέρες πριν το Πάσχα του 2014, με το σπίτι ανάστατο λόγω της αναγκαστικής Ανοιξιάτικης Γενικής, συσκευασίες, αγορές και δώρα τελευταίας στιγμής και μια λίστα με Πασχαλινές συνταγές κατα νου,  ορίστε μια τέλεια πρόταση για παιδιά (και όχι μόνο), γρήγορη και πολύ νόστιμη που μπορείτε να απολαύσετε και σαν συνοδευτικό.

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Όντως το Πάσχα είναι πάρα πολύ κοντά. Μ' αρέσουν τα κεφτεδάκια σου γιατί είναι ελαφριά, αφού δεν τηγανίζονται, και η δροσιστική σως είναι το τέλειο συνοδευτικό γι' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα κεφτεδάκια σου με τη καπνιστή πάπρικα και τη παρμεζάνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα τα ψητά κεφτεδάκια και πόσο ωραία θα ταιριάζει το σπανάκι που έβαλες με το κοτόπουλο!
    Καλή δύναμη με τα τρεχάματα και καλές γιορτινές προετοιμασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι φανταστική συνταγή είναι αυτή Εράκι!!! Και οι φωτογραφίες ξελιγωτικές!!! ΝΟμίζω θα τα λατρέψουμε αυτά τα καφετιά κοτομπαλάκια μικροί και μεγάλοι!!!
    Να μου φιλήσεις το μικρό σου αντράκι!!!
    Φιλιά πολλά
    ΥΓ εκείνο το ατιμο το banoffee σου, έχει κάψει καρδιές λέμε!! Το έχω φτιάξει 5-6 φορές μέχρι τώρα και πάντα κάνει πάταγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω το κοτόπουλο και ειδικά μαγειρεμένο με αυτό τον τρόπο!Είναι φανταστική συνταγή Έρη μου και θα την τιμήσω!Καλές γιορτινές ετοιμασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμ τα ζήλεψα τα κεφτεδάκια με την συνοδεία τους!!!!! Γεια στα χέρια σου Έρη μου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπάμε κεφτεδάκια και δροσερά ντιπ.............!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δροσερά και γιαμίιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ φέτος, ούτε που κατάλαβα πότε έφθασε το Πάσχα!!!
    Τα κοτοκεφτεδάκια δείχνουν λαχταριστά Ερη μου, και το .... ντιπάρισμα θα τα κάνει έξτρα νόστιμα!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ερη μου με το που τα είδα τα κεφτεδάκια σου τα λιγουρεύτηκα, τέλειο και το ντιπ, είμαι έτοιμη για βουτίτσες!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά πολύ φιλικό προς τα παιδάκια πιάτο.
    Μου αρέσει που έχεις κρύψει και λίγο σπανάκι μέσα στα κεφτεδάκια!
    Ωραίος και ο συνδυασμός τους με το δροσερό ντιπ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Έρη μου, πολύ λαχταριστά και τα κεφτεδάκια και το dip!!! Καλό κουράγιο με τις Πασχαλινές προετοιμασίες, εύχομαι να έχει βελτιωθεί η διάθεση με τον ανοιξιάτικο καιρό.. :) XOXO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταπληκτικά τα κεφτεδάκια σου! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα. Το dip επίσης μου άρεσε πολύ!
    Καλό κουράγιο με τις προετοιμασίες!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...