Σαλάτα με Πλιγούρι και Ρεβίθια
Υλικά ( 4-6 άτομα)
1 κούπα πλιγούρι
1 κούπα ρεβίθια βρασμένα
1 - 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα
4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο αγγουράκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές κάπαρη, πλυμένη, στυμμένη και ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας κοπανισμένα αμύγδαλα
1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Για το λαδόξιδο
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα στο μισό και να χρησιμοποιήσετε και λίγο ταχίνι)
20 ml ξύδι απο κόκκινο κρασί
10 ml χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλάκι μέλι
Διαδικασία
Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με μπόλικο χλιαρό νερό. Το αφήνουμε να φουσκώσει απο 1 εως 3 ώρες. Ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε λίγο στην άκρη να στραγγίσει.
Σε ενα μπολ προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το αγγούρι, την κάπαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αμύγδαλα, τον δυόσμο και το πλιγούρι.
Σε ενα ποτήρι προσθέτουμε και χτυπάμε όλα τα υλικά του λαδόξιδου και περιχύνουμε την σαλάτα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!
******************************************
Υπέροχη μυρωδάτη σαλάτα, κυρίως γεύμα αλλά και συνοδευτική.
Ένα απο τα καλά μας χαρακτηριστικά σαν Μεσόγειος λαός που είμαστε, είναι η παρουσία φρέσκων λαχανικών και οσπρίων στην παραδοσιακή διατροφή μας, ενώ συνηθίζουμε να συνοδεύουμε πάντα το γεύμα μας με μια σαλάτα.
Μεσογειακής έμπνευσης αυτή η σύγχρονη σαλάτα, γεμάτη καλοσύνη, ρυθμίζει την ισορροπία όταν το κυρίως πιάτο μας είναι μια πίτσα, λουκάνικα, κρέας, είναι ιδανική σαλάτα για μια εκδρομή ή για την παραλία ενώ απογειώνεται διατροφικά συνοδευόμενη με ψητό ψαράκι.
Το καλοκαίρι είναι εδώ!