Καλοκαιράκι χωρίς εύκολες, γρήγορες συνταγές δεν γίνεται γι αυτό σήμερα σας έχω μια μαρινάδα πεντανόστιμη, που χωράει την φαντασία σας.
Η ετοιμασία της μαρινάδας απλή, ο χρόνος μαριναρίσματος μικρός και το αποτέλεσμα ένας διαφορετικός λαχταριστός μεζές!
Συνοδεύσαμε τα γαριδοσουβλάκια μας με γλυκόξινες φακές (νερόβραστες φακές περιχυμένες με ντρέσσιγκ απο ελαιόλαδο, λευκό μπαλσάμικο, μουστάρδα ντιζόν, θυμάρι, ρίγανη μέλι κ λίγη πάστα αντσούγιας).
Οι γαρίδες στο σουβλάκι όπως και όλα τα σουβλάκια που έχουμε κανει είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους μικρούς αυστηρούς κριτές. ;)
Γαρίδες σουβλάκι μαριναρισμένες σε γιαούρτι με άνηθο και λεμόνι
Υλικά ( 4 - 5 άτομα)
500 γρ γαρίδες φρέσκες
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι - πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες (αν θέλετε να αφήσετε κεφάλια και ουρά, πολύ ευχαρίστως). Τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και κρατάμε στο ψυγείο.
Σε ενα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, την πάπρικα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι. Δοκιμάζουμε την μαρινάδα μας, πρέπει να είναι νόστιμη!
Βρέχουμε καλά τα ξυλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε με νερό και περνάμε μια μία τις γαρίδες.
Βουρτσίζουμε καλά τα ξυλάκια με τις γαρίδες με την μαρινάδα, να καλυφθούν και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε το σκεύος μας και προσθέτουμε τα σουβλάκια μας.
Ψήνουμε για 1 λεπτό απο την κάθε πλευρά, οι γαρίδες είναι έτοιμες σε δευτερόλεπτα γι αυτό προσέχουμε να μην τις παραψήσουμε, τις θέλουμε ζουμερές.
Συνοδεύουμε με λεμονάκι.
Καλή σας Όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!