16/6/14

Παγωμένο Cheesecake Γιαουρτιού




Γλυκό σας έχω! 
Απολαυστικό, χάρμα οφθαλμών, παγωμένο cheesecake γιαουρτιού συνοδεία απαλής σαντιγί και ολόφρεσκων φρούτων εποχής.. Το ιδανικό γλυκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού το οποίο σκαρώνεται με απίστευτη ευκολία.
Μερικά πράγματα  που πρέπει να προσέξουμε είναι η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα του cheesecake πριν μπει στην κατάψυξη, να παγώσει καλά το γλυκό τουλάχιστον για 6 ώρες  ενώ θα το αφήσουμε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα.


Υλικά (κουμπωτή φόρμα 26 εκατοστά)

1 1/2 κούπα μπισκότα digestive ή άλλα μπισκότα επιλογής μας
1/3 της κούπας βούτυρο λιωμένο
1/4 της κούπας μέλι
250 γρ τυρί κρέμα 
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας (μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με μαστίχα ή άλλο αρωματικό επιλογής σας)
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Για την επικάλυψη
1 1/2 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια
4 βερίκοκα κομμένα σε φέτες
2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος 35% ή φυτική σαντιγί 

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Διαδικασία

Καλύπτουμε το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη ή τα προσθέτουμε σε μια καθαρή σακούλα και τα κοπανάμε χρησιμοποιώντας εναν πλάστη. Μεταφέρουμε το τριμμένο μπισκότο σε μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και πιέζουμε την βάση μπισκότου στο ταψάκι μας. Κρατάμε στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το μέλι σε ενα μικρό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά κ ανακατεύουμε με στοργή να αραιώσει λίγο το μέλι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και μόλις η ζάχαρη λιώσει προσθέτουμε το μέλι σταδιακά, κουταλάκι, κουταλάκι μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα.
Προσθέτουμε την βανίλια, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε αυτό το σημείο αν έχουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εαν δεν έχουμε παγωτομηχανή, προσθέτουμε το μείγμα σε πλαστικό σκεύος και κρατάμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί και να το χτυπήσουμε και πάλι μια φορά με το μίξερ. 
Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται καλά επάνω στην κρέμα. Παγώνουμε το γλυκό για 6 ώρες τουλάχιστον.
Κόβουμε τα φρούτα μας και χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί προσθέτοντας την 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε το cheesecake με την σαντιγί και τα φρούτα.




Καλή Επιτυχία! 

Λογάκια
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι και στην επικάλυψη σαν σιρόπι. Σε αυτή την περίπτωση μειώστε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης στην σαντιγί.

11 σχόλια:

  1. Το απόλυτο καλοκαιρινό cheesecake, πόσο όμορφο είναι με τόσα χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δροσερό και πολύ ελαφρύ γλυκάκι!
    Πολύ μου αρέσει που έχει χρησιμοποιήσει τόσα φρέσκα φρούτα για την επικάλυψη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γλυκό σου είναι όλα τα λεφτά, καθώς επίσης και η φράση "χτυπάμε το μέλι με στοργή". Αχ και να θυμόμασταν όλα να τα κάναμε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα! Δροσερό γλυκό, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα που έρχεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γέμισε χρώμα η οθόνη μου σήμερα! Να έχεις τη δροσιά του γλυκού σου και τη γλύκα του !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλοκαιρινό cheesecake, και ο συνδυασμός βερύκοκο-φράουλα είναι από τους αγαπημένους μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από εκείνα τα γλυκά, που λατρεύεις μέσα στην κάψα του καλοκαιριού!
    Άκρως δε, ευπαρουσίαστο στην φωτογράφηση σου, Έρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/6/14, 6:00 π.μ.

    Hey just wanted to give you a quick heads up. The text
    in your article seem to be running off the screen in Internet
    explorer. I'm not sure if this is a format issue or something
    to do with internet browser compatibility but I figured I'd post to
    let you know. The style and design look great though!
    Hope you get the issue solved soon. Many thanks

    Take a look at my site Foundation repair Indianapolis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πωπω!!!Καταπληκτικό φαίνεται.Θα μπορούσα να το φάω όλο με την μία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ δροσερη και ομορφη η συνταγη σας αλλα γιατι δεν υπαρχει Google+ γιαν να την αναρτησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ δροσερη και ομορφη η συνταγη σας,αλλα γιατι δεν υπαρχει Google+ για να την αναρτησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια σας,, πολύ πολύ!