Μια διαφορετική, χαριτωμένη ιδέα, τα μήλα κομμένα σε ροδέλες, βουτάνε στον χυλό για τηγανίτες, ψήνονται και σερβίρονται σαν πρωινό με μελένιο γιαουρτάκι και καρύδια. Μια γλυκιά και θρεπτική εναλλακτική των γνωστών pancakes!
Τηγανίτες με ροδέλες μήλου
Υλικά ( 8 - 10 τηγανίτες)
1/2 κούπα γιαούρτι
50 ml γάλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/3 κουταλάκι αλάτι
½ - ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μισό μισό με ολικής
3 κουταλιές της σούπας βρώμη
1 κουταλάκι baking powder
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
Για το γιαουρτάκι
½ κούπα γιαούρτι
1 - 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγη κανέλα
Καρύδια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα, τα αυγά, την βανίλια, την ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με πιρούνι ωστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλέυρι, την βρώμη και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά τον χυλό μας και τον αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
Αν έχουμε το εργαλείο για τα σπόρια του μήλου, το ξεσποριάζουμε πριν το κόψουμε σε ροδέλες, διαφορετικά αφού τα κόψουμε σε ροδέλες χρησιμοποιούμε ενα καπάκι απο μπουκάλι ή το tip του κορνέ ανάποδα για να δημιουργήσουμε την χαρακτηριστική τρύπα στην μέση.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε ½ κουταλάκι βούτυρο.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε μία μία τις ροδέλες μήλου στον χυλό και τοποθετούμε στο τηγάνι. Οταν η κάτω πλευρά τους πάρει καλό χρώμα, τις γυρίζουμε να ψηθούν κ απο την άλλη.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολάκι το γιαούρτι με το μέλι, την κανέλα και σερβίρουμε με καρύδια.
Σας φιλώ!