Πορτοκαλόπιτα με κανταίφι





Πολύ καλή σας Τσικνοπέμπτη!
Σας εύχομαι να περάσετε σούπερ σήμερα, να βγείτε, να διασκεδάσετε κ να χαρείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους! Είτε αποφασίσετε να ξεπορτίσετε είτε να γιορτάσετε στο σπίτι, κάψτε το πελεκούδι!
Εύκολο γλυκάκι σας έχω και γώ μια πορτοκαλόπιτα διαφορετική με κανταίφι.
Ακολουθήστε τα βήματα και καλή σας απόλαυση!

Υλικά (για ενα μέτριο ταψί)

1 πακέτο κανταίφι ξεπαγωμένο στο κουτί του
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα απο μισό λεμόνι
φλούδα απο μισό πορτοκάλι

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το κανταίφι απο το πακέτο του και το ανοίγουμε με τα χέρια μας, το ξεμαλλιάζουμε.
Το σκεπάζουμε με υγρό πανί να μην μας στεγνώσει.

Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με τα αυγά, το ξύσμα, την ζάχαρη, το baking powder και την βανίλια.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και προσθέτουμε χαλαρό το κανταίφι σε 2-3 στρώσεις.
Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίσει να παίρνει καλό χρώμα.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε, βγάζουμε το γλυκό και σπάμε το κανταίφι να ανακαταυτεί καλά το ψημένο κανταίφι με το λευκό μέρος μέσα και το ξαναβάζουμε να ροδίσει για άλλα 5-10 λεπτά.

 Το βγάζουμε και  περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και των αυγών. Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει.



Καλή Επιτυχία!

Λογάκια
Αν θέλουμε ετοιμάζουμε ενα απλό γκανάς σοκολάτας λιωνοντας ίσα μέρη σοκολάτας και κρέμα γάλακτος μαζί. Βάζουμε το γκανάς σε ενα σακουλάκι, κόβουμε την γωνία του και το χρησιμοποιούμε σαν κορνέ.