Τυροπιτάκια "Οσο πάρει"


Το σημαντικό στην συγκεκριμένη συνταγή ειναι να μην πολυδουλευτεί η ζύμη γιατι θα βγάλει το λαδάκι της.

 Εβαλα σε μια γαβάθα 2 αυγά, 1 κουταλάκι ζάχαρη και 1 1/2 αλάτι, χτυπησα με συρμα και πρόσθεσα 1/2 κουπα λάδι κ 1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο, ανακάτεψα και πρόσθεσα 1/2 κούπα γάλα κρύο.
Πρόσθεσα σταδιακά περίπου 1 1/2 - 2 κούπες αλεύρι και
1 1/2 κουταλάκι baking powder.
Δεν λέρωσα καν χέρια ανακάτεψα ελαφρώς με μαρίζ (σπάτουλα απο καουτσουκ) απαλά απο έξω προς τα μέσα όπως ενσωματώνουμε συνήθως την μαρέγκα, (Δεν ζυμωνω) ωσπου να έχω μια ζύμη που ξεκολάει απο το σκεύος.
Σκεπάζω με πετσέτα και αγάπη και αφηνω το ζυμαράκι να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτα. Παιρνω μπαλάκια ζύμης με το χέρι, τα ανοίγω απλά πιέζοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια και γεμίζω με τυράκι.

Τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν καλά χρώμα.
Αν θέλετε βουρτσίζετε με αυγό πριν το ψήσιμο, έγω έβαλα τα τελευταία μου στη ζύμη και ετσι δεν έβαλα απο πάνω.

Η ζύμη πριν το ψησιμο και καθώς την δουλέυετε στα χεράκια σας, θα δειτε πως ειναι αρκετά λιπαρη. Μην πτοηθείτε. 
Φιλάκια ο Captain σας.