Φτερούγες Κοτόπουλο (Asian Barbecue Style) κ μια Fun Πατατοσαλάτα

 Εύκολο, γρήγορο, crazy kid friendly, νόστιμο κ διαφορετικό γεύμα έχει πάρει τη θέση του στο μηναίο μενού της οικογένειας μας. Την πατατοσαλάτα κάποιες φορές την αντικαθιστά ένα αφράτο ρυζάκι με αρακά και καλαμπόκι και μια σαλάτα με αγγούρι και mango. 


Με ρυζάκι και σαλάτα μάνγκο



Με πατατοσαλάτα



Υλικά για 4 - 5 άτομα 

Φτερούγες Asian Barbecue Style 

2 πακέτα wings φτερούγες κοτόπουλο, περίπου 1200 γραμμάρια 

2 κουταλιές ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Πλένουμε κ σκουπίζουμε τις φτερούγες, τις κόβουμε στα δυο εάν δεν είναι κομμένες. Ανακατεύουμε σε μπολ με το λάδι, αλάτι, πιπέρι. 

Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε καλά τις φτερούγες.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, τις γυρνάμε μια φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 15- 20 λεπτά. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, με 1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο στο  τρίφτη, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 4 κουταλιές της σούπας soy sauce, 1 κουταλιά της σούπας  oyster sauce, 2 κουταλιές της σούπας barbecue sauce, μερικές σταγόνες λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. 

Όταν οι φτερούγες είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις προσθέτουμε κατευθείαν στην σάλτσα που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε καλά.

Πατατοσαλάτα

5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κατά προτίμηση

1/2 κούπα αρακάς 

1/2 κούπα καλαμπόκι 

Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με βραστό νερό από τον βραστήρα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και σουρώνουμε. 

Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι ψήνουμε δυο φέτες bacon κανονικό ή γαλοπούλας να τραγανίσει και το κόβουμε κομματάκια. Κρατάμε στην άκρη.

Προσθέτουμε σε μια γαβάθα 

1 κλωνάρι κρίταμο η 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί καλά ψιλοκομμένα ( Αν χρησιμοποιήσουμε κρίταμο ή κάπαρη, τα ξεπλένουμε, τα στείβουμε και τα σκουπίζουμε πριν τα ψιλοκόψουμε) 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο

1/4 της κούπας μαγιονέζα light 

1/4 της κούπας γιαούρτι 

1/4 της κούπας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, μερικές σταγόνες Sriracha ή Tabasco. 

Λίγο μηλόξιδο

Αλάτι Πιπέρι 

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πατάτες με τον αρακά και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το bacon. 

Καλή Όρεξη!