Πράσινη σαλάτα με φράουλες, φέτα, πετιμέζι και χώμα αμυγδάλου

 



Υλικά 

Διάφορα φύλλα πράσινης σαλάτας (σπανάκι, ρόκα, παντζαρόφυλλα) 
10 φράουλες κομμένες σε φέτες 
1/2 ξερό κρεμμύδι σε φέτες 
80 γρ φέτα σε μικρά κυβάκια 

Για το χώμα αμυγδάλου 

1/2 κούπα αμύγδαλο τριμμένο 
1 κουτάλια της σούπας κοφτή ζάχαρη άχνη 
1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι 

Για το λαδόξυδο με πετιμέζι 

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 
3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι 
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 
Αλάτι, Πιπέρι 

Διαδικασία

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χώμα αμυγδάλου αν το χρησιμοποιήσουμε, 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ανακατεύουμε το τριμμένο αμύγδαλο με την άχνη και το αλάτι.  Απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το μείγμα κ να πάρει ελαφρώς χρώμα.
Προχωράμε στη σαλάτα, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά μας. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε την φέτα πάνω στα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε το λαδόξυδο χτυπώντας με πιρούνι όλα τα υλικά μαζί, περιχύνουμε την σαλάτα και πασπαλίζουμε με το χώμα αμυγδάλου.