Ψητά Παντζάρια και Γλυκοπατάτες με dressing Μανταρίνι

 


 Ένα συνοδευτικό πενανόστιμο πιάτο με πατζάρια και γλυκοπατάτες, ιδανικό για μπουφέ, που απογειώνεται με το μοναδικό άρωμα του μανταρινιού. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι μην ανακατέψετε κατα την προετοιμασία τις γλυκοπατάτες με τα παντζάρια ωστε να διατηρήσει κάθε υλικό το χρώμα του και να μην γίνουν όλα μωβ :)


Υλικά 

2 γλυκοπατάτες
4 παντζάρια
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
λίγο ελαιόλαδο
λίγο ξερό θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι
Για το dressing
50 gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λίγο ξύσμα απο μανταρίνι
Τον χυμό απο ενα μέτριο μανταρίνι
1 σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φλούδα απο το ταψί μετά το ψήσιμο
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 χωρίς αέρα.
Φοράμε γαντάκια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τις γλυκοπατάτες και τα παντζάρια, τα βάζουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε μπολάκι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, από μια σκελίδα σκόρδο στο καθένα μπολάκι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα λαχανικά μας. 

Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, φτιάχνουμε το dressing χτυπώντας με ραβδομπλέντερ (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα μικρό ταπεράκι που το κλείνουμε με καπάκι και χτυπάμε καλά) τα υλικά για το dressing, λάδι, ξύδι, μουστάρδα, τον χυμό απο το μανταρίνι, το ξύσμα, το μέλι, την ψημένη σκελίδα σκόρδο, αλάτι - πιπέρι.


Περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά μας και σερβίρουμε. 



Enjoy!