Εύκολο Κυδωνόπαστο

 



Υλικά


4-5 μεγάλα κυδώνια 

700 γρ ζάχαρη 

2 κουταλιές της σούπας  λεμόνι 

250 ml νερό 

Λίγο ηλιέλαιο για το ταψί που θα σταθεί. 


Διαδικασία


Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κάνουμε κύβους περίπου 2-3 εκατοστά. 

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό ( αν θέλουμε βάζουμε αρωματικά, εγώ έβαλα δυο φυλλαράκια αρμπαρόριζα, άλλες επιλογές είναι η κανέλα ή το γαρύφαλο) 

Τα φέρνουμε σε βράση χωρίς καπάκι ( προσοχή όμως γιατί πιτσιλάει)  και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε σχετικά συχνά μέχρι να γίνει μαρμελάδα.  Στα 30 λεπτά προσθέτουμε το λεμόνι. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, Θέλουμε να σιροπιάσει και να πάρει αυτό το ρουμπινί χρώμα.  Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου μια ώρα. 

Παίρνουμε τον μύλο χειρός και αλέθουμε ή μεταφέρουμε ποσότητα- ποσότητα τη μαρμελάδα σε πολύ κόφτη. Αφού το αλέσουμε όλο, το μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι. Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει. 

Όταν κρυώσει σκεπάζουμε με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες πριν το κόψουμε.